Voor als je wilt wandelen, maar niet echt een wandelaar wilt zijn, snap je

LEEUWARDEN – Wandelen is zoiets wat je leuk gaat vinden als je ouder wordt. Net als bridgen en tuinieren. Neemt niet weg dat je het vertikt om met een afritsbroek en sandalen je route door het landschap te lopen. Gelukkig kan het anders.

En vooral vlotter. Niet qua lopen, want dat kan nog wel eens tegenvallen als je ongetraind bent, maar wel qua outfit en accessoires. 

Je bent geen die-hard wandelaar. Geen dagen op pad en slapen in trekkershutten. Ben je gek. Een beetje comfort is welkom en als je al twee dagen achter elkaar van plan bent op pad te zijn, is een hotelletje of een beetje luxe B&B welkom. Puike douche, misschien zelfs even in bad, en een comfortabel bed. Dat is toch niet teveel gevraagd. 

Geen afritsbroek

Ok, geen afritsbroek, wel een ecodesign wandelbroek bijvoorbeeld. Je zou hem op de fiets het hele jaar wel aan willen. Lekker comfortabel, praktisch en vooral mooi. En mooi moet ook de fleece zijn die je daarboven draagt. Van een Scandinavisch merk bijvoorbeeld. Staat goed, voelt goed. En het oog wil ook wat. 

Schoenen? Evenzo. Niet van die lompe dingen, maar een kek schoentje waar je het kilometers op kunt volhouden en die zelfs in de rest van je vrije tijd goede sier maken. Geen rood met gele veters, maar subtiel in bruin of grijs met beschaafde zool. De sokken er niet bovenuit graag. 

Wel een mooie tas

Ach, en je hebt natuurlijk ook een en ander mee te nemen op je wandeltocht. Naast de smartphone om wat survival-achtige foto’s te schieten voor Instagram, wil je ook wel een spelt boterhammetje mee, flesje water, zonnebrandcrème en zo’n fancy mutsje, voor als het toch wat chilly wordt. 

Waar je dat in stopt? In een goeie Burkely of Kiplingtas, een mooie tas, een functionele tas. Een Kipling. Zo’n modieus exemplaar dat ook best een beetje robuust is. Maar net even anders dan waar het gros van de mensen mee op pad gaat (lees: groot, rood en onhandig). De Tsjuki is een uniek exemplaar waar niet jan-en-allemaal mee loopt. Helemaal voor jou dus. 

Goed voor de dag komen

De Kipling rugzak is er in natuurlijk groen, en ook in wit. Veel opbergvakjes en van mooi materiaal. Het kan een stootje hebben, maar zo ziet het er niet uit. Precies goed. 

Al met al kun je zo heel goed voor de dag komen. En wist je dat wandelen supergoed is voor je spieren? Dat je van al die frisse lucht een prachtige huid krijgt (blijf water drinken!) en dat je conditie er met sprongen van vooruit gaat? Wist je wel natuurlijk. Daar doe je het toch voor. 

Bron: Twenty4Webvertising 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *