Volley Grand Slam op strand Ameland

HOLLUM – Rimke Braakman en Michelle Stiekema grepen bij de vrouwen de titel tijdens de Grand Slam op Ameland. Bij de mannen wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen na een hevige strijd van Marco Daalmeijer en Kees Spil. Timko Lokerse en Bart Bolsterlee pakten de bronzen plak bij de mannen, Danielle Remmers en Nienke de Waard bij de dames.

Het was voor het eerst dit seizoen dat de dames en heren een Eredivisie evenement speelden op één van de Nederlandse stranden. De edities voorafgaand aan Ameland werden allen gespeeld in de stad. De omstandigheden op Ameland zijn vanwege de ligging altijd onvoorspelbaar en gedurende het hele weekend zeer verschillend. Op zaterdag werd er begonnen met veel wind, op zondag was het strand zonovergoten. Burgemeester Albert de Hoop had – met een knipoog – de toeristenbelasting ingezet om de weergoden om te kopen.

De finale bij de vrouwen ging tussen Braakman / Stiekema (2) en Sinnema / Wiltens (10). In de finale konden Margo Wiltens en Jolien Sinnema helaas geen potten breken tegen het goed spelende duo Braakman / Stiekema. In beide sets keken ze tegen een achterstand aan, die ze niet meer wisten in te lopen. Sinnema / Wiltens maakte het de tegenstander af en toe wel degelijk moeilijk, maar niet moeilijk genoeg. Met 21-13 en 21-14 was de winst voor Braakman/ Stiekema.

Bij de mannen ontwikkelden Marco Daalmeijer en Kees Spil (8) zich als verrassing van het toernooi. Ze versloegen Oude Elferink / Paulides (4) en Lokerse / Bolsterlee (1) op weg naar de finale. In de finale troffen ze Brouwer / Meeuwsen (3). Het publiek dat in grote getale aanwezig was, werd een waar spektakel voorgeschoteld.

In de finale werd de eerste set tegen Brouwer / Meeuwsen ruim verloren met 13-21. In de tweede set kregen Brouwer / Meeuwsen een wedstrijdpunt, maar deze werd niet verzilverd. Vervolgens kregen Daalmeijer en Spil enkele setpunten, waarvan ze er uiteindelijk een pakten. In de beslissende derde set ging het wederom gelijk op. Twee wedstrijdpunten lieten Brouwer en Meeuwsen onbenut, maar bij de derde was het wel raak. Na de overwinning in Emmen, schrijven ze nu ook Ameland op hun naam.

Het Eredivisie evenement op Ameland maakte deel uit van een groot beach volleyball spektakel. Naast Eredivisie was ook de Eerste tot en met de Derde Divisie aanwezig op het strand van Hollum. Daarnaast speelden op zaterdag en zondag duizenden mensen in het Beach Volleyball Circuit Beach Life hun wedstrijden. Op 142 velden speelden 1117 teams op zaterdag en zondag hun wedstrijden in verschillende categorieën en op verschillende niveaus. Het oude record stampte uit 2005 toen er in Scheveningen op 138 velden door 1110 werd gespeeld. Dit record is nu na zes jaar uit de boeken door het populaire evenement op Ameland.

Het beach volleyball toernooi op Ameland zal in 2012 weer plaatsvinden in het laatste weekend van juni. Dan zal op 29 en 30 juni het gehele eiland weer in het teken staan van beach volleyball.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *