Volksverhalen

NES – Zondag 30 januari komt Douwe Kootstra naar het eiland. Hij vertelt volksverhalen in de Vermaning in Nes.

Douwe Kootstra (Drachten 1951) is schrijver van een zestal boeken met reisverhalen die zich afspelen in alle delen van de wereld. Hij verzorgde in 2001 het Friese boekenweekgeschenk ‘Berjochten út Boedapest’ en is actief als columnist voor diverse media.

Al ruim 20 jaar treedt hij binnen en buiten Friesland op als verteller van de pareltjes uit de grootste verhalenschat die ooit in West-Europa gevonden is: de meer dan 15.000 volksverhalen die in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn verzameld en opgetekend in de arme oostelijke Friese Wouden. 

In zijn met humor doorspekte volksverhalen spelen onder andere schoenmakers, boeren, dominees, spoken, duivels en slimme beesten een grote rol. Alle hoofdpersonen doen in die prachtige vertellingen  precies hetzelfde wat de moderne mens nog steeds doet: op zoek naar rijkdom en geluk.

Grenzen zijn  er niet voor vertellers; Kootstra verrast zijn luisteraars daarom ook geregeld met de meest bijzondere avonturen uit o.a. Portugal, Noorwegen, Indonesië en Japan.

Kootstra begint om 14.30 uur. De entree is gratis, bij de uitgang is een collecte.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *