Vliegfeest eindigt met regen

BALLUM – Het hele weekend van het vliegfeest was het prachtig weer geweest maar op de laatste dag van het feest ter ere van het vijftig jarige bestaan van het vliegveld in Ballum kwam het water met bakken uit de hemel. De geplande Young Eagles Project vluchten met de kinderen van de Amelander basisscholen werd afgelast. Het vliegveld was te sompig en er was min weer op komst. De vliegeniers die hadden deelgenomen aan de demonstratievluchten wilden voor het slechte weer thuis zijn en vertrokken een voor een. De rondleiding langs de overgebleven vliegtuigen ging wel door. De vliegenier van de Uiver hield een enthousiast betoog. Hij liet zich niet weerhouden door een hoosbui; hij wilde zijn verhaal over het toestel dat in 1934 de vliegrace van Londen naar Melbourne won, een zelfde vliegtuig als tijdens het vliegevenement in Ballum staat, kwijt. De oorspronkelijke Uiver is neergestort in de Irakese woestijn. Zijn toehoorders regenden tot op de huid nat maar bleven luisteren.
Young Eagles Flight Projects is een wereldwijd project waarbij zoveel mogelijk kinderen warm worden gemaakt voor de luchtvaart door hen een vliegdoop aan te bieden. De rondvluchten waarvoor de kinderen waren uitgenodigd vinden op een ander moment plaats. Binnen een paar weken krijgen de scholen daarover bericht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *