Vlag levert tienduizenden euro’s op

DOKKUM – Der vlag 'Met elkaar, voor elkaar' van de Dockumer Vlaggen Centrale, levert €37.500,- op voor het Rode Kruis. De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) overhandigde deze week opnieuw een cheque aan het Rode Kruis. Samen met initiatiefneemster Anniek van Aert werd in Amsterdam een tweede gift met een waarde van €12.500,- uitgereikt aan het goede doel. Het bedrag is opgehaald met de verkoop van 'Met elkaar, voor elkaar' vlaggen, resulterend in een totale opbrengst van €37.500,- voor het Rode Kruis.

De universele vlag is eind maart speciaal ontworpen om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. Het idee voor de vlag kwam van Anniek van Aert, lid van Ladies Circle Bossche Parels, vanuit een maatschappelijke gedachte. DVC ondersteunde dit initiatief en produceerde de vlag zonder winstoogmerk. Van iedere verkochte vlag werd de opbrengst gedoneerd aan het Rode Kruis. “Wij zijn enorm onder de indruk en trots op dit geweldige resultaat,” aldus Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Nog nooit in de geschiedenis van ons bedrijf werden er in zo’n kort tijdsbestek zoveel vlaggen verkocht.”

Vanaf de start van de verkoop van de speciale 'coronavlag' draaide de vlaggenproductie bij DVC op volle toeren. Beelden van de wapperende vlag bij particulieren, zorginstellingen en bedrijven werden massaal gedeeld via sociale media. Van Aert: “Het is fantastisch om zoveel vlaggen aan de gevels van woningen te zien. Het zorgt voor een steuntje in de rug voor alle personen die het zwaar hebben in deze spannende en onzekere periode van de coronacrisis. Het ontroert me keer op keer om te zien hoeveel mensen elkaar op deze manier proberen te steunen. Hartverwarmend!”

Ook Frank Asser, Corporate Partnerships manager van het Rode Kruis, spreekt nogmaals zijn waardering uit voor de actie: “Met de gift van €25.000,- die wij op 3 april 2020 hebben ontvangen waren wij al ontzettend blij. Daar komt dit mooie bedrag nog bij. We zijn Anniek, DVC en iedereen die de vlag heeft gekocht enorm dankbaar."

Met deze donatie worden diverse hulpverleningsactiviteiten in Nederland gesteund. Zo kan bijvoorbeeld iedereen met zorgen, vragen of behoefte aan een luisterend oor terecht bij de Rode Kruis Hulplijn (070 – 44 55 888). Het Rode Kruis is er ook voor mensen die praktische hulp nodig hebben. Zo doen vrijwilligers boodschappen voor mensen die dat tijdelijk zelf niet kunnen. Daarnaast ondersteunt het Rode Kruis huisartsenposten, GGD’s, ziekenhuizen en voedselbanken.

Bron: DVC

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *