Visserstrui naar oud patroon

HARLINGEN – De Waddenvereniging brengt een Jubileum Visserstui op de markt naar oud Harlings breipatroon.

Vanaf deze week is de originele Jubileum Visserstrui exclusief verkrijgbaar in de waddenwebshop.nl, de online winkel van de Waddenvereniging. De Jubileum Visserstrui is een samenwerking tussen Stella Ruhe, Blue Loop Originals en de Waddenvereniging ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de natuurorganisatie in 2015. De opbrengst van de trui gaat naar de Vismigratierivier, een baanbrekende doorgang voor trekvissen door de Afsluitdijk.

Tot 1950 droegen alle vissers langs de Nederlandse kust wollen truien tijdens hun werk. Aan het patroon van de trui die ze droegen, was precies te zien uit welk vissersdorp ze afkomstig waren. Ieder dorp had zijn eigen specifieke motieven, die door de verschillende generaties breiende vrouwen werden doorgegeven. Stella Ruhe doet al langere tijd onderzoek naar de verschillende patronen en verhalen achter de Nederlandse visserstruien en haalt hiermee dit prachtige culturele erfgoed uit de vergetelheid.

lees hier over de visserstruien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *