‘Prinses in de goot’

AMSTERDAM – Een verhaal over keuzes maken, carrières, burnouts, beachclubs, yoga én mediteren. In het boek ‘Prinses in de goot’ neemt schrijfster Sarah Piening de lezer op humoristische wijze mee in haar zoektocht naar geluk. Het is haar debuut roman.

Het ‘Coming of age’ verhaal van de 32-jarige Sarah Piening legt precies weer waar vele van haar generatie mee worstelen. Keuzestress, stress in het algemeen en de eeuwige zoektocht naar het ‘ultieme’ levensgeluk. Op een no-nonsense toon volg je de onverwachtse wendingen in haar leven; van een succesvolle schoonheidsspecialiste in de meest luxe boetiek van Amsterdam, naar een beachclub met al haar intriges naar momenten van bezinning en het vinden van stilte in alle hectiek van de dag.

Piening begon op 16-jarige leeftijd als schoonheidsspecialiste en volgde tussendoor diverse opleidingen. Na 12 jaar besloot ze het vak schoonheidsspecialiste op te geven om te verhuizen naar Ameland om daar in de bediening bij The Sunset te gaan werken. Ze komt in een mentale crisis terecht als ze het drukke stadse leven uit Amsterdam verruilt voor het veel stillere Waddeneiland. Op zoek naar zichzelf begint ze aan een yogaopleiding en volgt een tiendaagse meditatie training. In deze tien dagen van stilte, besloot ze haar verhaal te publiceren. ‘Ik had het gevoel dat veel mensen van mijn leeftijd het verhaal zouden herkennen, daarom wilde ik mijn zoektocht publiceren’, legt Piening uit.

‘Prinses in de goot’ is te bestellen op www.boekscout.nl voor €14.95

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *