Visit Wadden verloot zeehond uit het Waddengebied

In een opmerkelijke actie verloot Visit Wadden in december een echte zeehond. Een initiatief dat niet alleen zorgt voor gefronste wenkbrauwen, maar dat vooral aandacht vraagt voor duurzaam toerisme in het Waddengebied.

Pluisje, Seabert of Harry

In deze landelijke actie krijgt het publiek de mogelijkheid om een zeehond te ‘winnen’. Echter, de zeehond dient uiteraard niet als huisdier. De winnaar krijgt de kans om een opgevangen dier een naam te geven en te bezoeken in Zeehondencentrum Pieterburen. Wanneer de zeehond weer gezond en hersteld is, mag de winnaar mee om het dier weer vrij te laten in de Waddenzee.

Bas Wemmenhove, operationeel directeur Zeehondencentrum Pieterburen: We vangen nu de eerste grijze zeehonden pups van het winterseizoen op in ons centrum. Een van de zaken die belangrijk is, is dat de zeehondenmoeders nu in alle rust hun pups kunnen baren en voeden. Daarvoor is gepaste afstand (minimaal 30 meter) noodzakelijk. Als we samen voor die rust zorgen en dat blijven uitdragen, dan kan iedereen op de juiste manier genieten van het gebied én haar bewoners.

Duurzaam Toerisme in het Waddengebied

De actie gaat verder dan het winnen van een zeehond. Het is een oproep om het Waddengebied te ervaren als een duurzame bestemming. Er worden waardevolle tips gedeeld om de ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens een bezoek aan dit enorme natuurgebied. Ook is er aandacht voor regeneratief toerisme: een nieuwe term in recreatie en toerisme.

Wendy Oude Veldhuis, projectleider Visit Wadden legt uit: Dat we op de natuur moeten letten weten onze meeste bezoekers, maar toch blijft het goed om er continu de nadruk op te leggen. Je kunt als bezoeker namelijk veel betekenen voor dit gebied. Niet alleen duurzaam reizen is een optie, maar ook regeneratieve activiteiten zijn ontzettend leuk. Dit soort activiteiten hebben als doel dat je het Waddengebied mooier achterlaat dan hoe je het aantrof. Als bezoeker kun je bijvoorbeeld meehelpen met jutten, lekker lokaal eten of vleermuiskasten bouwen. Zo draag je écht bij aan een mooier natuurgebied en heb je zelf ook een superleuke dag.

Ontmoet de bewoners van het Waddengebied

Het Waddengebied herbergt een divers ecosysteem met talloze planten, dieren en organismen. Visit Wadden moedigt bezoekers aan om te kijken, te genieten en de natuur een handje te helpen. Op de website worden alle medebewoners voorgesteld, waarbij de nadruk ligt op het belang van hun rol in het Waddengebied. Daarnaast worden handige tips gedeeld over hoe bezoekers iets terug kunnen geven.

Bezoek visitwadden.nl om deel te nemen aan de ‘Win een Zeehond’ actie en ontdek de schoonheid van het Waddengebied op een duurzame manier.

Foto (C): Janis Meyer

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 498

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *