Visit Wadden presenteert eigen Wadden magazine

GRONINGEN – Visit Wadden presenteert vandaag met gepaste trots het ‘In Eigen Land’ magazine, dat geheel in het teken staat van de Wadden. Samen met de redacties van Columbus, FietsActief en Roots maakte de organisatie deze speciale editie met maar liefst 101 insidertips om de Wadden weg van de massa te ervaren. De allereerste exemplaren zijn vandaag uitgedeeld aan drie ondernemers uit het Waddengebied die zelf in het magazine genoemd staan.

Het is best bijzonder dat een heel magazine over één bestemming gaat. Visit Wadden heeft daarmee een prachtige bundeling van het gehele gebied in handen waarmee ze willen laten zien hoe divers en prachtig het UNESCO Werelderfgoed is. Dat er nog steeds veel te ontdekken is. Ook willen ze graag de kwetsbaarheid en het belang van het gebied onder de aandacht brengen en hoe we daar samen mee moeten omgaan. In deze editie staat dan ook centraal hoe je het Waddengebied kunt ontdekken, ervan genieten en er kunt opgaan in de rust en ruimte, weg van de massa.

Nauwe samenwerking en Co-creatie

In Eigen Land is een uitgave van Columbus Travel, in samenwerking met Roots en FietsActief en verschijnt 3x per jaar. De oplage is deze keer extra groot en telt maar liefst 70.000 stuks. In Eigen Land is bedoeld voor de avontuurlijke, duurzame reiziger die het liefst buiten de gebaande paden op zoek gaat naar de mooiste pareltjes. Denk aan horeca, musea, fiets- en wandelroutes, plekken om te overnachten en activiteiten zoals wadlopen, droogvallen op een schip en nog veel meer. Die pareltjes zijn zorgvuldig geselecteerd en uitgelicht door de redacties van Columbus, Roots en FietsActief, in samenwerking met Visit Wadden. De gehele editie is door nauwe samenwerking en in co-creatie tot stand gekomen.

Karina Pool, projectleider Visit Wadden: "Het versterkt onze aanpak om bewoners en bezoekers te inspireren om in eigen land op ontdekking te gaan. In Eigen Land laat zien waarom de Wadden de ruimte biedt om (opnieuw) te ontdekken. Een plek waar de natuur op nummer één staat en waar je verrast wordt door bijzondere ontmoetingen’. Mark Mackintosh, hoofdredacteur In Eigen Land: ‘Het Waddengebied heeft bij de meeste Nederlanders wel een speciaal plekje in het hart. Voor ieder heeft het weer een eigen, soms persoonlijke betekenis. Speciaal voor de Waddenliefhebber hebben wij deze unieke editie van In Eigen Land gemaakt, 156 pagina’s vol tips over een reisbestemming waar je een leven lang op ontdekking kunt gaan".

In Eigen Land

In Eigen Land laat zien waarom het hier in Nederland zo goed is. Speciaal voor hen die thuis willen blijven en dagtrips willen maken. Met de mooiste fiets- en wandelroutes, culturele tips, spectaculaire natuurfotografie en reportages over de allermooiste dorpen en stadjes. Er is ook volop aandacht voor de lokale gastronomie, bijzondere slaapplekken en inspirerende activiteiten met kinderen. Plus het overkoepelende verhaal: waarom Nederland juist nu zo’n fijn land is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *