Virtuele soap van Ameland

HOLLUM – De eerste virtuele soapserie van Ameland gaat 1 november in première. De voorstelling Haglet is happy beleeft de première in het cultuur historisch museum Sorgdrager te Hollum. De presentatie bestaat uit scènes opgenomen in Ameland second life. We zien avatar Haglet Alter tijdens dagelijkse bezigheden op een bijna achteloze manier het leven genieten. In deze virtuele soap spelen andere deelnemers gevraagd of ongevraagd hun rol. De verwikkelingen zijn dagelijks te volgen via Twitter. Het is Haglets wereld in pure vorm, een gevoel van eenvoud en kilte enerzijds en tegelijk een verlangen naar diepgang en betekenis. Te midden bloei en verval lijkt hij een benijdenswaardige lichtheid van bestaan te hebben gevonden in het ongrijpbaar nu van deze gemixte werkelijkheid.

 

Timo Mank (1957) maakte deze presentatie voor de Stichting Archipel Ameland. De Stichting wil met haar jaarlijkse producties Ameland op een vernieuwende manier onder de aandacht brengen als inspirerend en wonderlijk mooi Waddeneiland. Gedurende november zal Timo Mank op zaterdag- en zondagdagmiddagen het project toelichten en demonstreren in Galerie Dit Eiland. Het project maakt deel uit van Kunstmaand Ameland.

>>> de website van Archipel is te vinden op de Links-pagina onder de A van Archipel

>>> klik hier voor de Twitter van Archipel

>>> Second Life Ameland vind je op de Links-pagina onder de S van Second

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *