Virtuele dijkexperience in Week van Ons Water

NES – Natuurcentrum Ameland heeft iets nieuws. Met de nieuwe virtual reality experience ervaren bezoekers van Natuurcentrum Ameland door de allernieuwste Oculus Rift VR-bril storm en onweer vanaf de zeedijk. Tijdens de landelijke Week van Ons Water lanceert het Natuurcentrum in samenwerking met Wetterskip Fryslân deze bijzondere dijkbeleving voor jong en oud, die onderdeel uitmaakt van de vernieuwde expositie Kijk op de dijk. Maandag 10 oktober openen kinderen van de Kardinaal de Jong school uit Nes de vernieuwde expositie.

De expositie Kijk op de dijk laat bezoekers met eigentijdse toepassingen zien en ervaren dat veilig wonen onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is en hoe belangrijk sterke dijken zijn. Zo klim je bij de virtual reality experience met een speciale bril op de dijk voor een echte dijkbelevenis. (bekijk de spannende trailer!) Of je bouwt zelf een dijk met de Kinect game; een spel dat reageert op bewegingen. En als je de Natuurcentrum app download (vanaf maandag 10 oktober beschikbaar), komen verschillende onderdelen in de expositie tot leven. Verder is er interessante informatie te vinden over de historie van de Waddenzeedijk en de dijkverbetering op Ameland.

Week van Ons Water

Van woensdag 12 tot 19 oktober is de landelijke Week van Ons Water met leuke en leerzame activiteiten, georganiseerd door de waterpartners. Dit jaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Kom langs bij de activiteiten van Wetterskip Fryslân: expositie Kijk op de dijk (Natuurcentrum Ameland), Wetter, water ondersteboven (Natuurmuseum Leeuwarden), Werelderfgoed Woudagemaal onder stoom of het open huis van Wetterskip Fryslân (15 oktober).

www.wetterskip.nl/openhuis en www.weekvanonswater.nl

Dijkverbetering Ameland

De ontwikkeling van de dijkexpositie is onderdeel van het educatieprogramma dat Wetterskip Fryslân heeft ontwikkeld in het kader van de verbetering van de Waddenzeedijk op Ameland. Over 16,5 kilometer wordt de bekleding verbeterd en de dijk gemiddeld 35 centimeter verhoogd. De dijk voldoet in 2018 weer aan de wettelijke veiligheidseisen en biedt de komende 50 jaar bescherming tegen hoogwater. www.kijkopdedijkameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *