Vijftig keer naar Boomhiemke op Ameland

HOLLUM – Friedrich en Ingrid Remy uit Oberhausen genoten afgelopen weken van een heerlijke vakantie in een rietgedekte Engelsmanduunvilla op vakantiepark Boomhiemke. Het is de vijftigste keer dat ze op Ameland op het park van Boomhiemke hun vakantie vieren en ze hebben er nog lang niet genoeg van.

Al die keren reisden ze, allebei inmiddels 78 jaar oud, naar Boomhiemke in Hollum. Soms gingen ze een jaar niet, maar dan kwamen ze het jaar daarop wel twee of drie keer. Eerst kwamen ze samen, toen met hun kinderen en inmiddels komen de kleinkinderen ook mee.

Het kwam allemaal door dominee Brunotte, de vader van Gunda Brunotte. Hij kwam met kinderen naar Amelander kampeerboerderijen en organiseerde Duitse kerkdiensten in de hervormde kerk. Vier weken lang was hij op het eiland en bracht hij op zondag zijn boodschap vanaf de kansel. Daar organiseerde hij ook Nederlands-Duitse zangdiensten bij. Friedrich en Ingrid Remy zongen in een koor dat werd uitgenodigd om op Ameland de kerkdienst van dominee Brunotte op te luisteren. Ze waren meteen verkocht. “Begeistert” waren ze van het eiland, vanaf het begin. Ze komen met de auto, zetten die bij de bungalow neer en doen vanaf dag één alles met de fiets. “We hebben veel van Europa gezien, maar het schönste is het auf Ameland,” zegt Friedrich Remy in half Duits en half Nederlands. Hij ging speciaal naar de Volkshogeschool om Nederlands te leren.

Ze verhalen over gebouw Ambla, waar het altijd zo gezellig was, over De Stuuk waar je zo lekker kon eten, over oude Piet Faber, die hun vriend werd. Jarenlang huurden vier bungalows, het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar. Daar zaten dan vier bevriende families in. De kinderen konden fijn met elkaar spelen en de volwassenen hadden vanaf het eerste moment vakantie. “Ik heb heel wat reclame gemaakt voor Ameland,” vertelt Remy. Hij was Beambte bij de Post en leraar. In zijn lessen kwam Ameland regelmatig voorbij.

Ingrid Remy houdt ook van bergen. De vakanties wisselen af: Ameland en Garmisch Partenkirchen. “Daar zijn we ook al twintig keer geweest.”

Boomhiemke versierde de Engelsmanduunvilla, nodigde familie Remy uit voor een diner in de Dûvelshoek en laat iedere morgen van deze vakantie een ontbijtmand bezorgen. Friedrich en Ingrid Remy kunnen het haast niet geloven, zo worden ze getrakteerd. Ze genieten er van, zoals ze van hun vakantiehuis, het strand en de duinen genieten.

“Zo heb je dat in Duitsland niet,” zegt Friedrich. Op de Duitse eilanden ziet hij veel te veel hoogbouw. Daar hoeft hij niet meer naar toe. “De stad heb ik thuis wel!.” Op Ameland vinden ze de rust en ruimte waar ze zo gek op zijn. Op Ameland gaan ze met het zwempak onder hun badjas naar zee, zwemmen en rijden terug naar de bungalow voor een warme douche. Friedrich en Ingrid Remy willen niet anders. “Ein ganz toller Erlebnis.”  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *