Vijf euro korting op boek Tames Oud

HOLLUM – Wie nu intekent op het boek 'Tames Oud – Eiland van verlangen' kan het met vijf euro korting verwerven. Stichting De Ouwe Pôlle is een intekenactie gestart. Het boek wordt bij de opening van de tentoonstelling op 15 juni gepresenteerd.

De overzichtstentoonstelling van 15 juni tot november 2023 met tekeningen, lino's en olieverven van de op Ameland geboren kunstenaar Tames Oud is door samenwerking van de Amelander Musea en Museum Belvédère in Oranjewoud tot stand gekomen. In de collecties van beide musea is werk van Oud vertegenwoordigd. In Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager in Hollum komt het zwaartepunt op de schilderijen en werken op papier met voorstellingen die tot het eiland en zijn omgeving zijn te herleiden te liggen. Museum Belvédère in Oranjewoud concentreert zich op Ouds artistieke ontwikkeling en toont voornamelijk werk uit de periode waarin hij werkzaam was in België en Den Haag. Het levert twee complementaire exposities op, die tezamen een representatief overzicht geven van zijn oeuvre. 

Het boek, geschreven door Gitte Brugman, dat bij het tentoonstellingstweeluik verschijnt is tot stand gekomen na grondig onderzoek naar leven en werk. Dat leverde uiteindelijk veel nieuwe inzichten op en een aantal schilderijen die tot nog toe onbekend waren. Brugman kleurt in de biografische schets een bijzondere kunstenaarspersoonlijkheid en zet deze af tegen vaak roerige omstandigheden. 

Tot 17 juni kunt u intekenen op het boek en het boek voor 20 euro verwerven. Na 17 juni is het boek te koop in Museum Belvédère en in Museum Sorgdrager voor 25 euro. 

→ Intekenen kan via deze link (even naar beneden scrollen)

lees op het Ameland Boeken blog meer over dit boek en andere boeken over Ameland

lees hier over de tentoonstellingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *