Vierde Werelderfgoedweekend

HOLLUM – Dit weekend staan de werelderfgoederen van Nederland extra in de aandacht via het Werelderfgoedweekend.

Alle tien de Nederlandse werelderfgoederen organiseren mooie evenementen en leuke activiteiten en er is een fotowedstrijd. Dit weekend worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De deelnemers stuurden een foto in van het 'werelderfgoed in de huiskamer'. De Waddenzee is een van de UNESCO werelderfgoederen, net als de molens van Kinderdijk, het Rietveld Schöderhuis in Utrecht, de grachtengordel in Amsterdam en de Van Nellefabriek in Rotterdam. De VN-organisatie maakt zich sterk voor de bescherming van bijzondere plekken in de wereld.

Het thema van het weekend dit jaar is 'Werelderfgoed door het oog van de lens', waarbij bezoekers worden aangemoedigd hun fototoestel mee te nemen. Zo organiseren ze fotoworkshops, fototentoonstellingen en foto-expedities. In het waddengebied staan diverse fotowandelingen en –workshops op het programma.

 lees hier meer over het Werelderfgoedweekend

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *