Vierde netwerkbijeenkomst Waddengastronomie

KORNWERDERZAND – De volgende netwerkbijeenkomst Waddengastronomie is op 21 maart gepland. Na de bijeenkomsten in Fryslân, Groningen en Noord-Holland is de locatie nu de Afsluitdijk. Het thema van deze editie is: “de landkaart van je menu”. Het doel van deze netwerkbijeenkomst is het delen van kennis & ervaring en het leggen van contacten. Deelnemers uit het hele Werelderfgoedgebied zijn welkom.

Het middagprogramma bestaat uit vier onderdelen:

1. Spreker: Roland Bakker van restaurant Zuiver op Vlieland zal samen met een tweetal leveranciers ingaan op het waarom, hoe en wat van zijn omschakeling naar een concept met zo veel mogelijk streekproducten.

2. Workshops (Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u uw voorkeur voor een workshop kunt doorgeven)

  • hoe maak je gerechten ‘geïnspireerd op de Wadden’? Door studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok Dutch Cuisine van ROC Friese Poort en een aantal leveranciers van streekproducten
  • Welke ontwikkelingen op het gebied van zilte landbouw op/rond de Wadden zijn interessant voor horeca en recreatie in het Waddengebied? Door Kate Negasz en Pim van Tongeren van het Instituut voor Milieukunde van de Vrije Universiteit/het SALAD project i.s.m. partners in de zilte landbouw
  • Hoe maak je de ‘landkaart’ van je menu inzichtelijk? Door Annette van Ruitenburg van de Stichting Waddengroep en Ernst Jonker van NHL Stenden

3. Producenten en leveranciers presenteren producten en gerechten: proef en ontdek de mogelijkheden

4. Netwerkborrel

De deelname aan dit deel van het programma is gratis, de enige voorwaarde is dat u zich aanmeldt via deze link.

 

Vanaf 17:30 uur kunt u deelnemen aan het diner. De studenten gespecialiseerd kok van de Friese Poort bereiden verschillende gerechten. Voor deze gerechten is het streven om voor 80% gebruik te maken van streekproducten uit het Waddengebied. Voor deelname wordt een eigen bijdrage gevraagd van €10. Aanmelding voor het diner kan eveneens via bovenstaande link. Na aanmelding voor het diner ontvangt u een link voor de betaling.

Op verzoek van bewoners van de Waddeneilanden is de aanvangstijd van het diner vervroegd naar 17:30 uur, zodat men de 19:45 uur boot in Harlingen of de 20:00 uur boot in Holwert kan halen.

De aanmelding voor het diner sluit op 7 maart. Als u alleen voor het middagprogramma komt kunt u zich tot 14 maart aanmelden.

  • Datum: dinsdag 21 maart 2023
  • Plaats: Wadden Centre op de Afsluitdijk: Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand
  • Tijd: 15:00-17:30 uur (middagprogramma) 17:30-19:00 uur (diner).

     
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *