Verzet tegen zoutwinning

HARLINGEN – Natuurorganisaties stappen naar de rechter om zoutwinning tegen te houden

Oproep aan waddenliefhebbers om laatste kans op verzet te steunen.

De Rijksoverheid geeft een vergunning voor zoutwinning onder het Werelderfgoed Waddenzee, ondanks de bezwaren. De Waddenvereniging, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland leggen zich er niet bij neer en stappen naar de rechter. De Waddenvereniging roept alle waddenliefhebbers op het juridisch verzet tegen zoutwinning te steunen en te doneren op goedzout.nl. Het is de laatste kans om de mijnbouwplannen onder het wereldwijd toonaangevende natuurgebied te stoppen.

De afgelopen jaren hebben de Waddenvereniging, Natuurmonumenten en Vogelbescherming herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de negatieve gevolgen van zoutwinning onder de Waddenzee. Zowel voor- als tegenstanders erkennen dat de zoutwinning bodemdaling met zich meebrengt en de zandhonger van de Waddenzee verhoogt. Het Rijk en Frisia BV vinden de risico’s acceptabel, de natuurorganisaties vinden de Waddenzee té belangrijk om op het spel te zetten.

Boren in een Werelderfgoed kan gewoon niet, dus blijven de natuurorganisaties daar tot het einde toe tegen vechten. Het beroep dient later dit jaar. Alleen met het winnen van de rechtszaak kan zoutwinning nog worden tegengehouden. Met de donaties van waddenliefhebbers op goedzout.nl – bestel bijvoorbeeld een goed zout molentje – wil de Waddenvereniging het juridisch verzet zo krachtig mogelijk maken.

⇒ lees er hier meer over

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *