Vertellen is immaterieel erfgoed

CULEMBORG – Zaterdag 25 januari wordt Verhalen Vertellen officieel bijgeschreven op de inventaris immaterieel erfgoed van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurt in Culemborg tijdens het Vertel Event 2020, georganiseerd door Stichting Vertellen. Ameland Vertel! is daar met een kleine delegatie bij aanwezig.

Ameland Vertel! gaat in Culemborg, aan al die vertellers uit Nederland, Duitsland, België en andere landen, Expeditie Ameland, a storytelling adventure onder de aandacht brengen. Dat festival is van 12 tot en met 15 november 2020 en heeft Sier aan Zee als centrale locatie. In Sier aan Zee worden vertelworkshops gegeven door gerenommeerde vertellers. Verder wordt verteld op verschillende locaties zoals de bunker, de molen, De Plaats en de Heerskamer van De Zwaan en is er in Sier aan Zee nog een verrassend Verteldiner. Aanmelden voor het volledige workshop- en vertel arrangement kan bij Sier aan Zee. Kaarten voor de voorstellingen en het Verteldiner kunnen binnenkort worden besteld.

Workshops

De workshops op donderdag, vrijdag en zaterdag vormen de ruggengraat van Expeditie Ameland. Shonaleigh en Sahand leiden de deelnemers via een reeks oefeningen naar een antwoord op de centrale vraag van deze expeditie: "Who is my tribe?" Ontdek waarin je verhalen wortelen en waar ze thuis zijn. En wat daarmee jouw plek als verteller kan zijn.

De workshops zullen gegeven worden in het Engels. Alle oefeningen kunnen in de eigen taal van de deelnemers worden uitgevoerd.

Natuurlijk is er buiten de tijden voor de workshops om nog voldoende gelegenheid om Ameland op eigen gelegenheid te ontdekken. Het strand en de duinen, de dorpen en de vele exposities in het kader van de Kunstmaand Ameland.

De workshops worden gegeven door Shonaleigh Cumbers en Sahand Sahebdivani.

Het volledige arrangement inclusief verblijf, eten en drinken en workshops kost € 295,–

Het EA2020 arrangement zonder overnachting en ontbijt in Sier aan Zee, maar met lunch, diner, koffie, thee en wordkshops kost € 216,50


⇒ boeken kan via Sier aan Zee.

Shonaleigh Cumbers

Wever van woorden, drager van traditie en docent

Shonaleigh is een toegewijde en geëngageerde verteller die zich ervoor inzet om de Drut’syla traditie te verbreiden en delen. Opgevoed in deze traditie door haar Bubbe (grootmoeder) beschikt ze over een repertoire van meer dan drieduizend verhalen. Deze kunnen aangepast worden aan het thema en het publiek waarmee ze werkt.

Shonaleigh was voor het eerst te gast op Ameland in 2018. Haar enthousiasme voor het eiland en zijn verhalen is één van de drijvende krachten achter Expeditie Ameland, a storytelling adventure.

⇒ kijk ook op www.shonaleigh.uk

Sahand Sahebdivani

Sahand is geboren in Iran en groeide op in Nederland. Daar studeerde hij storytelling, scenario schrijven en muziek. Hij geeft leiding het Cultureel Centrum Mezrab, een vermaard centrum voor verhalen vertellen en andere kunsten. Sahand is ook een van de drijvende krachten achter de Mezrab Storytelling School. Hij werkt zowel in het Nederlands, Perzisch als Engels als schrijver en programmamaker rond een breed scala aan culturele, sociale en politieke onderwerpen. Als hij niet in Amsterdam is, reist hij de wereld rond met zijn band, vertelvoorstellingen en workshops.

⇒ kijk op de website www.sahebdivani.com

Verteldiner

Het Verteldiner, in het teken van producten van het eiland, is op zaterdag 14 november. Op deze avond verzorgt Sier aan Zee een verrukkelijk driegangendiner. Tussen de gangen door komen de verhalenvertellers Shonaleigh Cumbers en Sahand Sahebdivani aan het woord. Zij serveren smakelijke verhalen. Beiden verstaan de kunst van het meertalig vertellen als geen ander en weten ervoor te zorgen dat iedereen met de verhalen kan meeleven.

Zo geniet u deze avond van heerlijke gerechten, verhalen en het gezelschap van anderen.

Voor € 150,– wordt u sponsor van dit evenement en ontvangt u twee kaartjes voor het Verteldiner. 

kijk hier voor meer over sponsoring

⇒ hou voor meer informatie de website van Expeditie Ameland in de gaten, te vinden op www.expeditie-ameland.nl

⇒ lees hier meer over Ameland Vertel! en bekijk de vertelkalender

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *