Verloting Oud Amelandt klok door Hidde Kat

HOLLUM – Oud Amelandt is al zes jaar actief op Facebook en dat vierde team Oud Amelandt met een prijsvraag. Er was een like- en deelactie onder de dik vijfduizend volgers van de pagina, die de geschiedenis van het eiland wil ontsluiten. Dat gebeurt door het publiceren en delen van foto's en verhalen van het eiland van toen.

Op 8 november bestond Oud Amelandt zes jaar en op die dag kon de pagina haar vijfduizendste volger begroeten. Op 21 november werd de winnaar van de actie bekendgemaakt, door niemand minder dan commandeur Hidde Dirks Kat in een kamer van het Museum Sorgdrager.

Als prijs is er gekozen voor een originele Oud Amelandt wandklok met als achtergrond het Amelander icoon, de vertrouwde vuurtoren. Wadklokken stelde de klok beschikbaar.

Harrie Adema uit Heerlen is de gelukkige winnaar. Kat pakte het briefje met zijn naam uit de hoge hoed.

De Facebookpagina van Oud Amelandt (met dt) is hier te vinden. Daar staat ook het filmpje met Hidde Kat.

Bekijk hier de pagina van Wadklokken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *