Verlies Geel Wit tegen Dronrijp

BUREN – Geel Wit heeft een pijnlijke 2-4 nederlaag geleden tegen Dronrijp. Meteen na de rust ging het fout en Geel Wit was bij lange na niet in staat om dat goed te maken.

Dronrijp opende al na acht minuten de score. Uit een vrije schop  van Oane Posthumus schoot Jacob Tijmesma raak: 0-1.

Het antwoord van Geel Wit kwam drie minuten later, Kayan Kiewiet was de aangever en Jordi Metz de afronder:  1-1.

Geel Wit speelde daarna verzorgder, maar kwam nauwelijks tot kansen. Uit een corner van Siard Bonthuis kopte Lars Brouwer voorlangs en ook de inzet van Bente Bonthuis ging voor het doel langs.

Ook Dronrijp kreeg kansen. Een overtreding van Lukas Mollema op Tsjalling Sikma werd bestraft met een vrije schop, die Jan van der Wal over schoot. Een kopbal van Rienk Marra ging naast en bij een corner redde Pieter Oene Smit fraai.

Meteen na de rust zag Jordi Metz zijn inzet gestuit door keeper Rudolf Jongma. In plaats van 2-1 werd het 1-2 toen een uitworp van Pieter Oene Smit in de voeten Tsjalling SIkma kwam, die wist wel raad met dit buitenkansje.

Zes minuten later stond er zelfs 1-3 op het scorebord toen Tsjalling SIkma bij de tweede paal een voorzet van Jacob Tijmesma inkopte.

Dronrijp liet Geel Wit komen en speelde zelf op de counter. Geel Wit was machteloos doordat de meesten onder hun kunnen speelden. Nadat Tsjalling Sikma namens Dronrijp en Jordi Metz namens de thuisclub kansen onbenut lieten kreeg Dronrijp in de 73-ste minuut een strafschop. Met een lange bal bereikte invaller Jolle de Wit Tsjalling Sikma, Lukas Mollema ging met hem het duel aan en deed dat in de ogen van scheidsrechter Van Schepen niet op correcte wijze. Dit leverde een strafschop op die door Sikma werd benut: 1-4.

Koopplein AmelandGeel Wit kreeg kansjes, maar die waren niet besteed aan Bente Bonthuis en Danny Metz.  Laatstgenoemde had pech door de paal te raken, maar even later gaf broer Jordi de stand een iets draaglijker aanzien: 2-4. Dat Dronrijp niet vaker scoorde had Geel Wit te danken aan doelman Smit, die er nog een paar fraaie ballen uithield.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz, Lukas Mollema, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Siard Bonthuis, Kayan Kiewiet (Lars Molenaar, 57), Jordi Metz, Bente Bonthuis; Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Faber Beheer

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *