Verhalenpad van Hidde Kat in de voorjaarsvakantie

HOLLUM – In Hollum is in de Voorjaarsvakantie het Verhalenpad van Hidde Kat te volgen, onder leiding van de Wad Verteller uit Hollum. Het Verhalenpad begint bij het bronzen standbeeld van de commandeur, voert via een slinger door het dorp langs belangwekkende plekjes waar iets over Kat verteld wordt en eindigt bij Herberg De Zwaan, een perfecte plek om even na te praten over de walvisvaarder en de tocht die u heeft volbracht. Het Verhalenpad van Hidde Kat is op maandag 28 februari en woensdag 2 maart. Het Verhalenpad is ook op een andere dag en tijd te boeken voor een besloten groep.

De beroemdste

Hidde Dirks Kat was een Hollumer en een commandeur ter walvisvaart. Hij was niet de beste maar is wel de beroemdste geworden, vanwege het dagboek dat hij schreef. Dat dagboek vertelt over de walvis- en robbenvangst en over zijn overwintering op Groenland.

Verhalenpad

Het Verhalenpad van Hidde Kat duurt anderhalf uur. Het is een pad vol spannende, aandoenlijke, ijzige en vrolijke verhalen over de beroemde Amelander, verteld door een familielid van de commandeur. De Wad Verteller is Jeanet de Jong. Tijdens het Verhalenpad van Hidde Kat wordt ook in het Amelander dialect verteld.

Verhalenpad van Hidde Kat

  • Start bij het beeld van Kat in de H.D. Katstraat in Hollum
  • Maandag 28 februari 2022, start om 14:00 uur – Afgelast wegens coronabesmetting
  • Woensdag 2 maart 2022, start om 14:00 uur  – Kan helaas niet doorgaan 
  • Deelname is een vrije bijdrage
  • Aanmelden via uw Wad Verteller jeanet.de.jong@knid.nl
  • Het Verhalenpad van Hidde Kat is ook door een besloten groep te boeken. Bel 06 23 218 213 voor overleg.

lees hier meer over de Wad Verteller

nog zo'n mooie wandeling – Free Tour Hollum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *