Verhalenavond gaat door

LEEUWARDEN – Verhalenavond op 26 november gaat door. De persconferentie van vrijdag 12 november en de afgekondigde maatregelen hebben uiteraard wel invloed op Verhalenavond, zo worden er geen verhalen meer verteld in huiskamers maar op een beperkt aantal ‘grotere’ locaties. Dat neemt niet weg dat het een avond wordt met bijzondere en persoonlijke verhalen met als thema ‘Taal fan myn hert’. 

Op een twintigtal locaties zijn zo’n 70 persoonlijke verhalen te horen. Waaronder verhalen over; taal en dementie, ‘misbegryp’, straattaal, de taal van een dokter, vluchtelingen die een nieuwe taal ‘moeten’ leren, een tatoeage als dierbare herinnering en over een katoenplant in relatie tot het slavernijverleden. Naast persoonlijke verhalen zijn er een aantal wandelingen in het Liwwadders, is er een dans van het dansgezelschap Ivgi en Greben en worden er gedichten voorgedragen met daarbij een uitleg over het ontstaan van het gedicht. Allemaal verhalen vanuit een gedrevenheid en passie. Dit is een kleine greep uit alle verhalen om maar even aan te geven hoe divers het aanbod is.

De locaties hebben een programma voor de avond samengesteld en starten allemaal tussen 19.00 en 20.00 uur, een aantal programma’s worden herhaald. Bij de ingang van de locatie wordt de QR code check uitgevoerd. Er zijn verhalen in Leeuwarden, Burgum, Wommels, Buitenpost, Lioessens, Gorredijk, Edens, Sneek, Berlikum, Tytsjerk, Workum, Franeker en op Ameland. 

Het publiek kiest op de website verhalenavond.nl een locatie en krijgt zo alsnog een rijk palet aan verhalen te horen op één plek. Hiermee wil de organisatie ervoor zorgen dat Verhalenavond doorgaat, maar op een manier die veilig is voor zowel vertellers als publiek. Verhalenavond is een productie van Pier21.

Ameland

Op Ameland wordt tijdens Verhalenavond verteld in De ZW#aan, De Vlindertuin en De Klok. Bekijk hier het programma van de Amelander Verhalenavond.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *