Verhaal – Nummer Honderdvijftig

Geplaatst op: 22 april 2013 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Het eiland barst van de verhalen. Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, reisverhalen, geschiedenissen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen. Hieronder een verhaal van Ria Vloedgraven. Het is het honderdvijftigste verhaal van de verzameling.

Was dit nu toeval, of moest het zo wezen?

Vrijdagmiddag mooi weer. We kunnen even een blokje gaan fietsen. Komen we op de Fenneweg bij een bankje in de zon. Twee dames zitten er. Mevrouw Nagtegaal met haar zus mevrouw Dokter. We schuiven bij hen aan en praten wat over en weer. Zeg ik: "wat is dat een mooi horloge dat je daar om hebt", tegen mevrouw Nagtegaal. "Daar ben ik ook erg blij mee. Het is een aandenken", gaf ze als antwoord. "Ja" zegt mijn man Gerard "die had ik ook, ook een als aandenken. Vijfentwintig jaar geleden gekregen bij mijn afscheid als grensrechter betaald voetbal. Ik heb hem altijd gedragen, tot een paar dagen geleden. Nu ben ik hem kwijt. Verloren misschien, met vissen denk ik of ergens anders onderweg." Waarop mevrouw Nagtegaal vroeg of er vier letters op de achterkant stonden? "Ja,vier letters BSBV," gaf Gerard als antwoord. "Laat ik hem dan hebben gevonden, voor de COOP. Binnen hangt een briefje," was haar reactie. We hadden het briefje nog niet gelezen, wel aan iedereen gevraagd.

Was dit nu toeval of moest het zo wezen, daar op dat bankje in de zon?
Wat een eerlijkheid. Nogmaals hartelijk dank mevrouw Nagtegaal!

Ria Vloedgraven, Hollum

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?