Verhaal – Het eerste tentenkamp…

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen.

Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, geschiedenissen, reisverhalen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.

Hieronder het verhaal van Ria Evers-Dokter.

Het eerste tentenkamp in Hollum

Als je vanaf het badhuus richting duinen liep en dan naar rechts afsloeg op de weg die loopt vanaf Castor en Pollux naar de bosrand, liep je over het eerste tentenkamp in Hollum.

Kamperen was rond 1955 niet erg bekend en ook nog niet populair op Ameland. Het badgastentoerisme kwam net op gang. Het waren gasten die kwamen voor een fijne zee vakantie, verbleven in zomerhuisjes of huurden woningen in het dorp. Je had badhokjes staan op het strand en daar kon je jezelf verkleden. Baden in zee was erg gezond en werd zeer aanbevolen.

Familie Mellema was het eerste gezin dat op dit tentenkamp kwam kamperen. Er stonden 2 kleine tentjes, van beige tentzeil en lange touwen die in de grond werden vastgehouden met houten staak achtige pinnen. We stonden ademloos toe te kijken hoe zo’n tent werd opgezet. Hoe die woonwagen daar kwam kan ik me niet meer herinneren. Hij stond er opeens gewoon. Het was een kleine caravan, erg klein.

>>> lees hier het hele verhaal

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *