Verhaal – Echte wijnkenners

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen. Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, reisverhalen, geschiedenissen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.

Hieronder het verhaal van Deirdre uit Hollum.

Echte wijnkenners

Op een avond zit ik met mijn man in één van onze uitstekende restaurants iets te eten. Het is onze trouwdag en dit willen we eens uitgebreid samen vieren. Achter mij is een gezelschap aangeschoven,dat uitgebreid met elkaar discussieert over de keuze van de wijn. De keuze wordt gemaakt en de wijn wordt geserveerd.

De wijn wordt geproefd en vervolgens afgewezen. Er zit volgens de gasten niet genoeg houtsmaak aan de wijn. “U heeft nu eenmaal te maken met echte wijnkenners,” verklaart een heer uit het gezelschap. De serveerster neemt de wijn mee en komt terug met een andere fles. Deze wijn is duurder, maar wordt aan het gezelschap aangeboden voor dezelfde prijs als voorgaande fles. De wijn wordt gekeurd en gelukkig goed bevonden. Nadat de serveerster het gezelschap verlaten heeft, wordt uitgebreid commentaar geleverd op haar manier van serveren. “Je zou dat toch beter verwachten,” is de mening van het gezelschap. Op deze manier wordt voortdurend commentaar geleverd.

Mijn man en ik worden een beetje kriegel van al dit luid geleverde commentaar. Ik wil eigenlijk rustig van mijn etentje genieten. Ook het jonge serveerstertje is niet gelukkig met dit gezelschap. Ik zie haar langzaam maar zeker steeds nerveuzer worden.

Mijn man en ik zijn ondertussen klaar met eten en bestellen koffie met likeur. De koffie wordt gebracht en dan gebeurt het…. Het getergde serveerstertje zet de eerste kop koffie neer, de andere glazen en kopjes gaan schuiven en de inhoud stort zich uit over mijn sneeuwwitte pakje. Het serveerstertje weet duidelijk van ellende niet meer wat ze moet beginnen. Ik probeer de boel nog  te sussen, maar het serveerstertje kan deze ellende niet meer aan. Ze stormt naar achteren en ik heb haar die avond niet meer terug gezien. Uiteindelijk hebben we later toch nog wel van de koffie en likeur kunnen genieten en mijn pakje is echt wel weer schoon geworden. Eén ding vond ik jammer. Ze had, volgens mij, het dienblad over de verkeerde persoon leeggekieperd.

Deirdre.

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *