Verhaal - Gelukkig

Geplaatst op: 12 april 2013 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Het eiland barst van de verhalen. Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, reisverhalen, geschiedenissen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.
Hieronder een verhaal van Ellen Nieuwenhuis.

Gelukkig

Zaterdag is gelukkig weer zo'n dag waarop we de boot naar Ameland mogen nemen. Wat is dat toch met dat eiland? Waarom gaat elke vakantie naar Ameland, terwijl er zoveel plekken op aarde zijn waar je naar toe kunt gaan? Waarom toch die vreugdetranen als we in Holwerd staan te wachten en het eiland in de verte al kunnen zien? Waarom altijd maar weer die Amelandvlag uit het raam van de auto op het moment dat we van de boot afrijden. Is het de rust? Omdat we altijd buiten de vakantie's om gaan? Is het een gevoel van "los van de wal" ? Van klein en veilig en vriendelijke mensen? Is het, het vertrouwde gevoel dat zo fijn voelt? Of komt het misschien omdat we er getrouwd zijn? Ja, natuurlijk trouwen we op Ameland! Als er ergens een plek is waar je elkaar eeuwige trouw belooft is dat wel Ameland! Dat was voor ons geen punt van discussie.

Ameland is verslaving voor ons. Zes weken per jaar "wonen" we op Ameland, respecteren haar inwoners en genieten met volle teugen van alles wat het eiland ons te bieden heeft. De overige maanden wachten wij....

Tranen van verdriet en gemis, al voor we weg gaan, maar....in de wetenschap dat we terug komen!! En dat maakt het dragelijk!
Ellen Nieuwenhuis

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?