Vergankelijke strandkunst

HOLLUM – Wat doe je op het strand? Je gaat lekker liggen lezen of slapen, je luistert naar het water en neemt af en toe een bad in de Noordzee. Je kijkt naar de golven, naar de Robbenbank, naar Terschelling, naar Schiermonnikoog en je speurt naar een zeehond.

Of je speelt een spel in het zand, vliegert of bakt zandtaartjes. Toppunt van strandvermaak is het met elkaar maken van zandkastelen.

Op het strand bij Hollum lagen grote zandfiguren op het strand. Groepskunstwerken met zeemeerminnen, dolfijnen, een kwal en een haai met scherpe schelpjes als tanden. Later kwam de vloed en een dag later waren de figuren nog wel zichtbaar, maar de scherpe randjes waren afgekalfd: de zeemeermin koos met de haai, dolfijn, schildpad en zeester het ruime sop.

bekijk hier alle foto's van de zandfiguren voordat ze door de golven werden meegenomen

lees hier meer over Zandkastelen en over het waarom er geen zandsculptures gemaakt worden van Noordzeestrand maar van rivierzand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *