Verdiende zege Geel Wit op MKV ‘29

Met een fraaie 3-1 overwinning op MKV ’29 nestelt Geel Wit zich weer in de top van de vierde klasse B. Geel Wit liet voor de rust na om voldoende afstand te nemen van de Leeuwarders, waardoor het in de tweede helft nog onnodig spannend werd.

Geel Wit begon furieus met al een doelpunt in de zesde minuut. Op aangeven van Jordi Metz schoot Bente Bonthuis raak: 1-0. De Amelanders waren het eerste half uur oppermachtig, maar de kansen bleven onbenut. Pogingen van Cor de Boer en Jordi Metz strandden op keeper Björn Mink van de bezoekers. Ook de Leeuwarders kregen kansen. Damian Langeberg schoot naast en Joery Schotanus kopte over.

Vijf minuten voor de rust kwam Geel Wit op 2-0. Op eigen helft werd een overtreding begaan op Jordi Metz. Scheidsrechter Meijer paste de voordeelregel toe. De bal kwam bij Cor de Boer die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De eerste zondaar werd beboet met geel en voor de tweede overtreding wees de leidsman naar de stip. Ross Baars plaatste zich achter de bal en schoof die beheerst in de hoek. De laatste kans voor de rust was voor René Waterlander, hij schoot net over.

In de tweede helft lag het initiatief bij MKV, dat al na drie minuten een misverstand tussen Johan Kolk en keeper Reinier Smit afstrafte. De verdediger kopte de bal voor de voeten van Sem Smallenbroek, die alleen dankjewel hoefde te zeggen.

MKV bleef aandringen, zonder echt gevaarlijk te worden. Eigenlijk waren de beste kansen weer voor Geel Wit, maar Jordi Metz, Julian de Jong en Bente Bonthuis hadden het vizier net niet helemaal op scherp staan. Tussendoor was er een kans voor Smallenbroek, zijn kopbal ging over.

Jordi Metz leek in de 71-ste minuut de 3-1 te maken, hij schopte de bal echter uit de handen van doelman, scheidsrechter Meijer keurde de treffer terecht af.

Het beslissende doelpunt werd alsnog in de 83-ste minuut gemaakt. Nadat de inzet van Bente Bonthuis werd gekeerd kon Johan Kolk de bal van dichtbij tegen de touwen jagen, een mooi persoonlijk succes na zijn aandeel in de tegentreffer.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *