Beëindiging licentieovereenkomst verschillende sportevenementen

Beëindiging licentieovereenkomst voor de organisatie van de sportevenementen MTBAmeland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun.

Na een samenwerking van zeven jaar hebben Stichting Sport Promotie Ameland (SPA) en Sporteiland van Casper van de Kamp in onderling overleg besloten om voortijdig de licentieovereenkomst voor het organiseren van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun te ontbinden.

Wat ooit begon met de wens van een aantal eilander sporters om een triatlon op hun Ameland te organiseren, groeide uit tot een stichting die een viertal sportevenementen buiten het hoogseizoen bedacht, opzette en organiseerde. Wegens de groei van de evenementen en steeds grotere druk op de vrijwillige bestuursleden werd in 2016 besloten om de evenementen in licentie uit te geven. Sporteiland van Casper van de Kamp kreeg het alleenrecht om deze evenementen te organiseren voor een periode van vijf jaar. Casper van de Kamp was geen onbekende voor SPA omdat hij vanaf 2005 als bestuurslid en later evenementencoördinator al jaren betrokken was bij de initiatieven van SPA.

Met de bestaande reserves en inkomsten uit de overeenkomst met Sporteiland ondersteunt SPA initiatieven van verenigingen op het gebied van jeugdsport. Ook is het project SPA Vervoer opgezet, dat ondertussen is overgegaan in het Amelander Sportvervoerfonds. Daarnaast worden individuele sporters geholpen met bijdragen om hun sport te kunnen uitoefenen. Na vijf jaar is in 2021 de licentieovereenkomst tussen SPA en Sporteiland met een periode van vijf jaar verlengd.

Door veranderende omstandigheden en inzichten bij Sporteiland, zal deze overeenkomst in onderling overleg per 31 december 2023 worden beëindigd. Dit betekent dat, vanuit de licentieovereenkomst, de Ameland Adventurerun in 2023 het laatste evenement is dat door Sporteiland zal worden georganiseerd. SPA zal snel op zoek gaan naar een andere partij om de genoemde evenementen in de toekomst te organiseren en hiermee Ameland als eiland waar het goed sporten is, in de toekomst op de kaart te houden.

Stichting Sport Promotie Ameland Gerard Metz, André Douwe de Vries

Sporteiland Casper van de Kamp, Radboud de Vos, Marco Mosterman

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 795

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *