Verdiende winst Geel Wit op FC Harlingen

BUREN – Geel Wit heeft met 3-2 gewonnen van FC Harlingen. Hoewel de overwinning meer dan verdiend was viel de beslissing pas in de derde minuut van de blessuretijd.

In de eerste helft was het spel niet groots van beide kanten, maar creëerde Geel Wit tenminste nog een aantal kansen. De grootste mogelijkheid was na een kwartier voor Sander Hekkelman, maar keeper Lolke Visser verwerkte de bal tot hoekschop. Uit deze situatie kwam de bal uiteindelijk weer bij Sander Hekkelman, die naast kopte.

Ronde de dertigste minuut kreeg Harlingen twee keer geel voor overtredingen. De tweede, van Sjouke Bootsma, was op de rand van de zestien. Lars Brouwer belastte zich met de vrije schop en schoot net over.

Ook Bente Bonthuis kreeg voor de rust nog een kans; in de 37-ste minuut ondernam hij een solo die eindigde met een schot voorlangs.

Het eerste kwartier na de rust was voor de bezoekers. Vlak na de rust leek Barry Hamstra de score te openen, maar het uitgestoken been van Johan Kolk voorkwam een treffer. In de 54-ste minuut werkte Sjouke Bootsma de bal over het doel na een vrije schop en een minuut later schoot Kevin Jaarsma net naast.

In de 62-ste minuut bereikte Lars Brouwer met een lange bal Bente Bonthuis in een veelbelovende positie. Hij verspeelde het speeltuig echter en in de tegenstoot kwam de bal op de rechtervleugel van Harlingen. De bal werd voorgeslingerd voor het doel en bij de tweede paal stond Barry Hamstra klaar om in te koppen: 0-1.

Het antwoord van Geel Wit kwam snel. Nog geen twee minuten later kwam het leer voor de voeten van Christian Molenaar en met een diagonaal schot liet hij de doelman kansloos: 1-1.

Vervolgens kreeg Geel Wit drie dotten van kansen op rij om op voorsprong te komen, maar Bente Bonthuis, Christian Molenaar en Lars Brouwer stuitten allemaal op de uitstekende doelman Visser. Die moest zich in de 80ste minuut laten vervangen toen hij ongelukkig terecht kwam bij zijn poging om een schot van Lukas Mollema te keren. Daarin slaagde hij niet en zo trof de afstander doel: 2-1.

Lang duurde de voorsprong niet, want vijf minuten later gingen enkele spelers van Geel Wit gruwelijk in de fout bij het uitverdedigen, wat werd afgestraf t door Sjouke Bootsma.

Even later mocht Geel Wit van geluk spreken dat Lee-Roy Purvis de bal over het doel werkte. In blessuretijd ging de winst alsnog naar de Amelanders. Met een lange bal bereikte Mark Molenaar Bente Bonthuis. Die stoomde op en schoof beheerst de bal onder invaller-doelman Evan van Sertima door voor de 3-2.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Lukas Mollema, Johan Kolk, Mark Molenaar, Jurjen Metz; Jan Ytsma; Frank Beijaard, Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Sander Hekkelman (Martijn de Jong, 69).

Door Koos Molenaar

 

Programma zondag 15 februari

Akkrum 2-Geel Wit 2   11.00

⇒ lees hier meer over Ameland en de Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *