Geel Wit wint van Harkema Opeinde

BUREN – Geel Wit heeft zich met een 4-2 overwinning op Harkema Opeinde steviger genesteld in de middenmoot van de derde klasse A. Voor de groen-gelen daarentegen wordt de situatie met de dag zorgelijker.

De eerste kans was na twaalf minuten voor de bezoekers, maar het schotje van Erwin Dijk kon Pieter Smit niet verontrusten. Twee minuten later viel de eerste reële kans aan de andere kant te noteren, uit een corner ging de bal naast. In de achttiende minuut ging Lars Brouwer in het strafschopgebied naar de grond, te opzichtig in de ogen van scheidsrechter Kats die er dus geen penalty in zag.

Het doelpunt liet echter niet lang op zich wachten. Frank Beijaard passte in de twintigste minuut de bal op Bente Bonthuis en die schoot beheerst raak: 1-0.

Vijf minuten later leek de strijd al beslist toen Lars Brouwer de achterlijn haalde, zijn voorzet bereikte Frank Beijaard en die kon simpel intikken: 2-0.

De spanning was twee minuten later echter alweer terug. Harkema Opeinde mocht een hoekschop nemen, Wilbert Huitema torende boven iedereen uit en knikte met het hoofd fraai raak: 2-1.

Toch ging Geel Wit met een marge van twee treffers rusten. Nadat Mark Molenaar te hoog had gemikt, schoot Bente Bonthuis in de veertigste minuut raak uit een vrije schop. Via de vingertoppen van doelman Pieter Dijkstra en de binnenkant van de paal verdween de bal achter de lijn: 3-1.

Na een minuut en dertien seconden in de tweede helft was het al 4-1. Frank Beijaard zette een aanval op met de in de rust voor Christian Molenaar ingevallen Jurjen Metz, hij kreeg de bal terug en maakte zijn tweede treffer van de dag.

De riante voorsprong leek een verlammende werking op het spel van Geel Wit te hebben. Het niveau daalde naar een bedenkelijk peil en het pleit voor de mannen van De Heide dat zij gemotiveerd bleven voetballen op het zware veld. Pieter Smit moest reddend optreden op een schot van Fokko Spinder en aan de andere kant miste een kopbal van Sander Hekkelman richting.

De inzet van de bezoekers werd in de 77-ste minuut beloond met een afstandsschot van Fokko Spinder, dat houdbaar leek: 4-2.

Frank Beijaard en Bente Bonthuis kregen meteen daarna kansen om het verschil weer op drie te brengen, maar slaagden daar niet in. Daardoor werd het slot zowaar nog spannend met een kopbal van Albert Veenstra die over ging en een hachelijke situatie nadat Pieter Smit de bal losliet, maar het bleef bij 4-2.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit, Johan Kolk, Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Lukas Mollema, Christian Molenaar (Jurjen Metz, 46), Frank Beijaard, Jan Ytsma (Dennis Molenaar, 72), Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

UItslag 25 januari

Geel Wit 1-Harkema Opeinde 1   4-2

Programma 1 februari

Zwaagwesteinde 1-Geel Wit 1  14.30

Geel Wit 2-MKV '29 3    15.00

 lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *