Verdiende overwinning Geel Wit Ameland

BUREN – Geel Wit heeft een verdiende overwinning behaald op DIO Oosterwolde. De 4-0 winst was geenszins geflatteerd. De Stellingwervers kozen ervoor om tegen de straffe wind in te beginnen. Aanvankelijk hadden ze een overwicht, maar die verdween als sneeuw voor de zon toen Geel Wit na zeventien minuten de score opende. De eerste kansjes waren voor de bezoekers. Ivo Savenije was het dichtst bij een treffer, maar Pieter-Oene Smit verwerkte de bal tot corner. Drie minuten later was het wel raak aan de overzijde. Bente Bonthuis stond op de rand van de zestien en verschalkte de ver voor zij doel staande Dion Maat met een bekeken boogbal: 1-0.

De volgende kans voor de Amelanders was voor Lars Brouwer, hij schoot naast. Namens DIO was Remco van der Avoird dicht bij een treffer, zijn inzet ging voorlangs.

Na een half uur spelen kwam Geel Wit op 2-0. Met een prachtige pass bereikte Ken Knoeff de geheel vrij staande Bente Bonthuis. Die schoof de bal langs de kansloze doelman.

Vlak voor rust had Kayan Kiewiet moeten scoren, maar hij verprutste zijn kans. In de tegenstoot liet Jan Wieldraaijer een mogelijkheid onbenut.

Meteen na de rust leek Bente Bonthuis op zijn derde treffer af te gaan. Hij profiteerde van een slippertje van een verdediger, maar werd buiten het strafschopgebied tegengehouden door de keeper van DIO, scheidsrechter Kloetstra zag er echter geen overtreding in.

Even later hield Pieter Oene Smit, die weer een puike partij keepte, zijn ploeg in de wedstrijd door kordaat in te grijpen. De keeper had tien minuten later geluk toen Van der Avoird een teenlengte tekort kwam.

De volgende kans was weer voor Bente Bonthuis, hij schoot naast op aangeven van Theodoor Molenaar. Een paar minuten later was het wel weer raak voor de 20-jarige aanvaller, toen hij een prachtige combinatie met Kayan Kiewiet doeltreffend afrondde: 3-0.

Na ruim 70 minuten wees de arbiter naar de stip na een duel tussen Siard Bonthuis en zijn tegenstander. Lars Brouwer zag zijn inzet vanaf elf meter echter gekeerd door de doelman.

Kort voor tijd werd het toch nog 4-0 door Jurjen Metz. Hij rondde een aanval af die werd opgezet door de broers Siard en Bente Bonthuis. Een mooi moment voor de speler, die ruim een jaar niet kon spelen door blessureleed. Hij deelde zijn vreugde met de bank, waar trainer Kees-Jan Slotemaker weer had plaatsgenomen nadat hij vorige week ontbrak wegens familieomstandigheden. De honneurs liet hij weer waarnemen door Ids Heerema en die kon tevreden zijn dat zijn ploeg achterin de nul heeft gehouden.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Kevin Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar; Ken Knoeff (Dennis Akkerman 55’), Bjorn Wijnberg, Lars Brouwer, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet (Jurjen Metz 78’).

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *