Verbod op ballonoplatingen op Ameland

BALLUM – Gemeente Ameland overweegt serieus om een verbod op ballonoplatingen op te nemen in de APV.

Theo Kiewiet uit Nes reageert op het bericht en stuurt twee foto’s. Kiewiet is vaak op het strand, maakt foto’s en verzamelt ook afval. De twee bijgaande foto’s liet hij aan Jan Andries van Franker, onder meer onderzoeker naar afval in dode aangespoelde stormvogels, zien. Van Franeker schrijft over de verzameling klein vuil het volgende: “De bruine pellets rechts onder zijn verouderde (onder UV licht gedegradeerde) industriële pellets, ooit melkig transparant begonnen zoals in het bakje erboven. De zwarte pellets linksonder zijn naar alle waarschijnlijkheid in rioolzuiveringsinstallaties gebruikte pellets. Tussen het gevarieerde plastic spul linksboven liggen ook enkele stukje paraffine (of palmvet; niet altijd goed te onderscheiden). De stokjes met de meerdere inkepingen zijn wattenstaafjes, wijzend op afval uit rioolzuiveringssystemen.”

Foto 2 laat voornamelijk plasticjes zien die bij ballonoplatingen worden gebruikt, restanten van schietpatronen en een kleiduif in stukken.

→ de beide foto's staan onder het filmpje

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *