Verbazing over plan duurzame landbouw Ameland

LEEUWARDEN – De Statenfractie van het CDA is verbaasd over het voorstel van GS om een plan te maken voor een duurzamere landbouw op Ameland. Over dit voorstel heeft geen overleg plaatsgevonden met de gemeente Ameland en ook niet met de inwoners.

In de Leeuwarder Courant van 26 januari 2022 wordt gewag gemaakt van een voorstel van gedeputeerde Fokkinga aan de ministers van Landbouw en voor Natuur en Stikstof, om een plan te maken voor een duurzamere landbouw op Ameland. Daarvoor zou draagvlak zijn op het eiland volgens de gedeputeerde.

Van een aantal direct belanghebbenden en vanuit het gemeentebestuur van Ameland wordt echter gesteld dat er vooraf geen overleg over het voorstel heeft plaatsgevonden met de Amelanders. “We zijn in onze provincie gewend om te werken volgens “Friese aanpak”. In overleg met belanghebbenden dus. In dit geval heeft er kennelijk geen overleg plaatsgevonden, zo hebben wij vernomen. De inwoners, de belanghebbenden en het gemeentebestuur zijn overvallen door de suggestie van de gedeputeerde, dat is niet wenselijk. Juist oplossingen in het kader van de stikstofproblematiek moeten kunnen rekenen op draagvlak”, aldus statenlid Anne Schelhaas van het CDA.

“Van het college van GS horen wij dan ook graag hoe het voorstel tot stand is gekomen en welk probleem het college met een dergelijk voorstel wil oplossen.”

Bron Statenfractie CDA

→ Boer Anne de Jong verklaart GS de oorlog. Op zijn Facebook pagina ontspint een hele discussie over natuur, stikstof, Amelander boeren en duurzaamheid – klik hier om die duscussie van 26 januari 2022 te lezen of er aan bij te dragen

lees hier over Boeren op Ameland – het boek is nog via de uitgever te koop voor € 10,–

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *