Veilig zwemmen in zee onder toezicht

Deze zomer verzorgt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) opnieuw de strandbewaking bij de badstranden van Hollum, Nes en Buren, evenals het strand van Ballum. De KNRM hanteert een internationaal bewakingssysteem met roodgele vlaggen om de zwemgebieden af te bakenen. Binnen deze afgebakende zones kunnen strandbezoekers veilig zwemmen onder toezicht van strandwachten.

Bewakingsdagen en tijden

De strandwachten, ook wel lifeguards genoemd, zijn aanwezig op de volgende dagen:

Weekenden:

  • Vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni
  • Vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni
  • Vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september
  • Vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september
  • Tijden: 10.00 tot 18.00 uur

Dagelijks:

  • 6 juli tot en met 1 september
  • Tijden: 10.00 tot 18.00 uur
Veiligheidsaanwijzingen

Strandbezoekers worden dringend verzocht om altijd de aanwijzingen van de strandwachten op te volgen. Wees altijd alert op muien. Muien zijn onderbrekingen in de zandbanken, waarin de stroming sterk naar zee trekt, en komen zowel bij eb als bij vloed voor. Als je in een mui terechtkomt, zwem dan opzij zodat je op een zandbank belandt en trek dan de aandacht van een strandbezoeker.

Meer Informatie

Uitgebreide informatie over veilig zwemmen in zee is te vinden op de veerboot, op borden bij de strandopgangen en in de gemeentelijke folder die verkrijgbaar is bij onder andere VVV Ameland. Voor meer details over de werkwijze van de lifeguards en tips over zeezwemmen kan je terecht op de website van de KNRM.

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *