Goede zwemmers gezocht voor unieke vakantiebaan

Ben jij wedstrijdzwemmer, waterpoloër of triatleet(?) en heb je deze zomer nog tijd over voor betaald vakantiewerk? Dan is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij met spoed op zoek naar jou!
De KNRM Lifeguards zoeken extra mensen voor de strandbewaking op de Friese Waddeneilanden in de periode van 6 t/m 21 juli en van 19 augustus t/m 1 september 2024.

Geschikte kandidaten worden in de tweede week van juli klaargestoomd voor deze unieke vakantiebaan met de internationaal gecertificeerde opleiding tot Beach Lifeguard. 

KNRM Lifeguards hebben een bijzondere vakantiebaan. Want waar vind je nou een betaalde baan met uitzicht op zee, veel verantwoordelijkheid, gratis verblijf en een gezellig team? Het is een vakantiebaan waar je veel ervaring opdoet met samenwerken, (crisis)communicatie en hulpverlenen. Om strandbezoekers een veilige stranddag te geven leren de KNRM Lifeguards ook EHBO-vaardigheden en het besturen van terreinvoertuigen en reddingwaterscooters.

Enno de Haan, coördinator KNRM Lifeguards: “Het team dat klaar staat om richting de Waddeneilanden af te reizen is een enthousiaste, sportieve groep met een mooie mix van beginners en ervaren lifeguards. Van 18-jarigen die net met een vervolgopleiding zijn begonnen tot aan 25+-ers die dit vakantiewerk naast hun gewone baan doen. Ook al ben je maar één zomer KNRM Lifeguard; intensief samenwerken, spannende momenten, maar ook relaxen bij het kampvuur leveren ervaringen op die verder gaan dan een paar weken op een Waddeneiland. De teamspirit stopt niet als de veerboot weer aanlegt aan de vaste wal, als we de foto’s van feestjes en vakanties moeten geloven. “

Ben jij die goede zwemmer met tijd over?

En ben jij:

  • 18 jaar of ouder
  • minimaal beschikbaar in de periode van 6 t/m 21 juli en/of van 19 augustus t/m 1 september 2024 en kun je de tweede week van juli een 6-daagse opleiding doen?
  • een goede zwemmer (lees: 400 meter binnen 8 minuten)
  • een teamplayer, heb je zin om deze zomer strandbezoekers te helpen én nieuwe mensen te leren kennen?

Dan komt KNRM Lifeguards graag zo snel mogelijk met jou in contact. Stuur een mail naar lifeguard@knrm.nl. En wie weet sta jij over een paar weken in je rood-gele outfit op het strand!

Lees hier meer over het werk van de KNRM Lifeguards: www.knrm.nl

Strandbewaking Friese Waddeneilanden 2024

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verzorgt deze zomer de professionele strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Vrijdag 21 juni starten de KNRM Lifeguards op Ameland. Vanaf 6 juli t/m 1 september zullen er op 10 stranden van alle Friese Waddeneilanden dagelijks zo’n 30 lifeguards zorgen voor toezicht op bewaakte strandgedeelten. Op Ameland vertrekken de lifeguards zondag 14 september weer van de stranden.

De KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel. Ze houden toezicht op bewaakte strandgedeelten, de zonebewaking: www.youtu.be/Hq1C0BA_6os

In 2023 kwamen de KNRM Lifeguards 703 keer in actie. Waarvan 562 keer voor kleine EHBO gevallen (kwallenbeten en schaafwonden), 27 keer voor grote EHBO gevallen waar een ambulance of traumahelikopter aan te pas kwam, 17 keer voor verdwaalde kinderen en bij reddingsacties voor zwemmers in de problemen.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 809

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *