RSS
Zoeken

Veerdam Schiermonnikoog vernieuwd en verduurzaamd

Geplaatst op: 21 maart 2019 - Categorie: Ameland & Eilanden

Havenkantoor op Schier

NES - De terminal van Wagenborg op Schier is opgeknapt. De feestelijke onthulling van de ‘Jelle Woudstra Paal’ op vrijdag 22 maart 2019, markeert het einde van de revitalisatiewerkzaamheden door Rijkswaterstaat en Wagenborg Passagiersdiensten.

Revitalisatie veerdam
Gezamenlijk pakten Rijkswaterstaat en Wagenborg Passagiersdiensten de veerdam en de terminal op Schiermonnikoog aan. Rijkswaterstaat vernieuwde de voetgangersbrug en ponton en bracht een aantal verbeteringen ten aanzien van de veiligheid aan. Wagenborg gaf de terminal van binnen en buiten een flinke opfrisbeurt en verduurzaamde het gebouw door deze zelfvoorzienend te maken. Zo werden onder andere zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst.
De opkapwerkzaamheden zorgen ervoor dat de veerhaven het komende seizoen goed is voorbereid op de grote toeristenstromen.

Jelle Woudstra Paal
Jelle Woudstra, destijds al de dorpsomroeper van Schiermonnikoog, opperde zo’n twintig jaar geleden het idee om een meerpaal te plaatsen met daarop de hoogste waterstanden ooit gemeten op Schiermonnikoog. De gasten van het eiland zouden hierdoor meer gevoel krijgen bij het gebied, de getijden en de unieke plek van deze veerdam. Vrijdag onthult burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog dit bijzondere symbool.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?