Veerboot mag weer vol

NES – Vanaf woensdag 1 juli mogen de veerboten weer met volle boten varen. Per keer kunnen er dan weer 1200 mensen worden overgezet. Het advies om slechts te reizen als dat noodzakelijk is, geldt vanaf die dag niet meer. In het openbaar vervoer blijft het dragen van een mondkapje nog wel verplicht. De versoepelingen van de maatregelen zijn een stap in de richting van het oude normaal.

Wagenborg-directeur Ger van Langen is blij met de versoepelingen. In het Dagblad van het Noorden zegt hij daarover: “Het is een verstandig besluit, niet alleen voor ons maar ook voor de economie van de Waddeneilanden. Ik denk dat het ook weer kan. Wij zullen er alles aan blijven doen om de mensen veilig van en naar de eilanden te brengen. We gaan met de veiligheidsregio overleggen hoe we dat handen en voeten gaan geven.”

Verplichte reservering

Of het verplicht reserveren voor personen nu ook gaat verdwijnen is nog de vraag. Dat onderwerp zal onder meer in het overleg met de veiligheidsregio aan bod komen. Van Langen: “We zullen kijken of we dat blijven handhaven of dat het ook kan worden versoepeld.”

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *