Veel wind, hoog water

DE BILT – Wind, regen en hoog water, dat krijgen vrijdag 12 en zaterdag 13 november voor de kiezen.

Het KNMI in de Bilt voorspelt en meldt: “Het is wisselend bewolkt en op een enkele licht bui in het oosten na is het droog. De westzuidwestelijke wind is boven land (vrij) krachtig, 5 tot 6, in de kustprovincies hard tot stormachtig, 7 tot 8. Bovendien komen er in het noorden van het land nog steeds zware windstoten rond 85 km/uur voor. De wind zal in de loop van de middag heel langzaam afnemen. In het zuiden neemt de bewolking toe en ten zuiden van de grote rivieren gaat het in de avond enige tijd flink regenen. De middagtemperatuur ligt rond 12 graden.”

Doeksen schrapte enkele afvaarten naar Vlieland en Terschelling. Wagenborg blijft naar Schiermonnikoog – met vertraging – en Ameland varen al krijgen reizigers wel natte voeten. Op het hoogste punt van het tij stond de pier van Nes onder water.

De foto is genomen om 13.30 uur. Het filmpje ook omstreeks die tijd. De auto's op het filmpje kunnen aan de overkant van het water meteen door naar de autowasserij. Even goed spoelen en dan op naar een volgend avontuur!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *