Vastgelopen veerboot is los

LEEUWARDEN – Rederij Wagenborg verwacht dat rond 18.30 uur de MS Monnik bij hoog water door opwaartste druk zelfstandig vrij kan komen. Eerder deze middag was de verwachting dat dit om 16.00 uur kon zijn, maar het water komt erg langzaam op.

Rijkswaterstaat, Kustwacht en rederij Wagenborg hebben hierover overleg gehad. Rijkswaterstaat is met de Amasus nog steeds ter plekke. Tegen 18.30 uur zijn ook de sleepboot Hurricane en de voormalige KNHRM boot De Suzanne op de locatie aanwezig voor mogelijke assistentie. De Monnik gaat terug naar Schiermonnikoog. De passagiers op de veerboot maken het onder omstandigheden goed. Het noodaggregaat op de veerboot is in werking gesteld.

Rondom de plek waar de Monnik nu ligt, is door Rijkswaterstaat een vaarverbod afgekondigd. 

Vanavond zijn er geen afvaarten tussen Lauwersoog en Schier meer te verwachten. Voor meer informatie over de gewijzigde afvaarten is te vinden op teletekstpagina 700 en op www.wpd.nl

Bron: RWS

>>> klik op de foto voor een vergroting

>>> volg hier de veerboten naar Ameland en Schier (Scrol naar beneden)

Laatste nieuws om 16.45 uur: De veerboot is los en terug naar Schiermonnikoog gevaren. Het vaarverbod is opgeheven en de Monnik maakt nog een vaart naar Lauwersoog. Voor die afvaart is veel belangstelling. Vanaf 17.30 uur hervat de boot de reguliere dienstregeling.

>>> luister hier naar een NOS geluidsfragment met Omrop Fryslân reporter Thom Verheul die toevallig aan boord was.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *