Vanuit het noorden lokaal glad

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht dat het vanuit het noorden lokaal glad kan worden. Een neerslaggebied met lichte regen, motsneeuw en motijzel trekt vanuit het noorden ons land binnen en veroorzaakt lokaal gladheid. Ook vanavond, vannacht en morgenochtend is het lokaal glad door winterse neerslag of door bevriezing.

Na een nacht met lokaal strenge vorst, in Nieuw Beerta daalde het kwik afgelopen nacht naar -11.5 graden, in Enschede naar -10.1 graden en in Gilze- Rijen naar -10.7 graden, schijnt in het zuiden de zon. Op nadering van een zwakke storing vanuit het noorden neemt de bewolking toe en wordt er lichte neerslag verwacht. De neerslag valt als lichte sneeuw, maar gaat door de aanvoer van zachte lucht op enige hoogte over in lichte ijzel en levert lokaal verraderlijke gladheid op. 

Bron: MeteoGroup

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *