OFD Taxivluchten Ameland – Borkum stoppen

BALLUM – De OFD-taxivluchten tussen Ameland en het Duitse Waddeneiland Borkum stoppen. Te weinig mensen maken gebruik van de eilandhopper.

Prijs van het kaartje

Persbureau Ameland en meer vertegenwoordigers van de lokale pers zaten in de eerste vlucht en berichtten enthousiast over de dienst. Ook waren er vanaf dat moment zorgen over de haalbaarheid, vooral vanwege de prijs van een kaartje. Je gaat niet zomaar even vliegen naar een ander Waddeneiland, voor een prijs van 222 euro voor volwassenen en 179 voor kinderen.

Fenomenaal

De vlucht over Ameland, de Noordzee met zicht op de Waddenzee, over Schiermonnikoog om vervolgens de kust van Borkum door het raampje te zien is fenomenaal en zeker aan te bevelen, maar de prijs is daarbij een struikelblok geleken. De vlucht duurt een half uur, zodat je voor je geld twee keer een half uur in de lucht krijgt met twee keer een fantastisch zicht op de wadden.

OFD stop ermee

De Ostfriesische Flugdienst (OFD) moet na één seizoen concluderen dat de vluchten niet rendabel zijn. De OFD stopt ermee. Eilanders en toeristen maakten te weinig gebruik van de dienst. Wie wel in de toestelletjes kropen waren mensen die zich wilden informeren over vastgoed op de eilanden, en dat was niet specifiek de doelgroep van OFD. Dergelijke klanten kunnen gebruik blijven maken van de diensten van OFD, alleen niet meer via de lijndienst. Op Ameland zijn ook bedrijven die dergelijke vluchten aanbieden: Durk blijft op Borkum vliegen.

⇒ lees hier het verhaal van de eerste vlucht – april 2015

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *