Van Rijsselberghe bezoekt ‘zijn’ Dorian

TEXEL – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is een paar dagen op Texel en heeft op maandag 22 juli van de gelegenheid gebruik gemaakt zijn adoptiezeehond bij Ecomare te bezoeken. Het gaat heel goed met de jonge zeehond Dorian, de inmiddels vis uit de hand eet.

De Olympisch windsurfkampioen had op maandag even tijd om bij Ecomare langs te gaan. Op weg naar de zeehondenopvang door het museum kwam hij voorbij de adoptiezuilen, waarop een grote foto van hem hangt. Dorian voldeed graag aan het verzoek er zijn handtekening op te zetten.

Toen Dorian van Rijsselberghe bij zeehond Dorian en diens verblijfsgenootje Ginger aankwam, keken de twee zeehonden verwachtingsvol naar hem op, hopend op eten. Zeehond Dorian wordt sinds 25 juni opgevangen bij Ecomare. Nadat hij twee weken vervangende zeehondenmelk heeft gekregen, hebben de dierverzorgers hem langzaam laten wennen aan vis. Inmiddels eet hij haringen uit de hand. Per voerbeurt krijgt Dorian momenteel twee vissen, een aantal dat geleidelijk wordt opgevoerd.

Van Rijsselberghe was blij te zien dat ‘zijn’ zeehond het prima doet. Mocht hij toevallig in Nederland zijn als Dorian wordt uitgezet, dan gaat hij zeker mee.

>>> lees hier over Dorian van Rijsselberghe

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *