Reisgids Ameland voor Duitse gasten

LEEUWARDEN – Vanaf deze zomer kan ook de Duitse badgast de weg vinden op z’n favoriete vakantie-eiland. Vanaf eind juli ligt “Ameland, eine andere Welt” in de winkels, “der komplette Reiseführer”. Het is de eerste officiële reisgids bestemd voor de grote groep Duitse gasten die Ameland jaarlijks over de vloer krijgt.

Het reisboek (144 pagina’s, paperback) is een kleurrijke verzameling feiten, verhalen en foto’s over Ameland. Een uitgave van FennArt Reclame-Marketing en tekstschrijversduo Roelof Tienkamp en Jolanda de Kruyf. Het team uit de Kop van Overijssel is ook verantwoordelijk voor de Nederlandstalige versie van de reisgids “Ameland, ander land”, die al in de zomer van 2008 verscheen en inmiddels z’n vierde, herziene druk beleeft.

‘Ameland’ was de eerste in een serie van vijf reisboeken over de Nederlandse Waddeneilanden, alle uitgegeven door Friese Pers Boekerij.

De gloednieuwe, Duitstalige productie is mogelijk geworden dankzij de snelle inzet van Amelandse Gunda Brunotte. De geboren en getogen Duitse, die onder meer een eigen vertaalbureau vanuit Buren runt, heeft deze zomer op volle kracht gewerkt aan een even gedegen als ook speels geschreven vertaling. Aan de oorspronkelijke versie werd flink gesleuteld; de reisgids is uiteraard geactualiseerd, maar ook voorzien van de nodige extra informatie.

Ongeveer 35 procent van alle Amelandgasten is van Duitse origine, voornamelijk uit Nordrhein Westfalen maar ook afkomstig uit andere deelstaten. Al sinds het begin van de vorige eeuw geniet Ameland hier grote populariteit als vakantie-eiland. De bootreizen namen vooral in de jaren zestig een enorme vlucht om te ontsnappen aan de verontreinigde lucht in het Ruhrgebied. Veel kinderen uit het mijnbouwgebied werden een paar weekjes naar de kust gestuurd vanwege de ‘reine seeluft’ op Ameland. De Duitse overheid subsidieerde deze gezonde uitstapjes zelfs.

“Ameland, eine andere Welt” kost 15 euro in de winkel en is verkrijgbaar bij Warenhuis Van den Brink in Nes, de VVV in Nes, Primera in Buren en De Hoge Stoep in Hollum. De uitgave wordt financieel ondersteund door Pannekoekhuis Onder de Vuurtoren, Restaurant Boerenbont, Vakantiepark Boomhiemke, Koudijs Makelaardij en Kontour Vastgoed.

>>> lees hier meer over Boeken over Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *