Van Geeft’M vijfde

LEEUWARDEN – Van Geeft’M is vijfde geworden op het Liet 2010 festival. De band mocht zelfs twee maal spelen, speciaal voor de telvisie opnamen van Omrop Fryslân.

“Vrienden!“, laat Van Geeft’M zondag op Twitter weten, “Van Geeft ‘M heeft een mooie 5e plaats behaald in de finale van Liet. Het was een lange maar een bijzondere dag gisteren.”

Liet is het songfestival voor minderheidstalen. Dit jaar was er wederom een grote verscheidenheid aan deelnemers en muziekstijlen. Van Keltische folk tot punkrock, van meezingers tot singer songwriters. Opvallend was de deelname van een Tsjeetsjeense zangeres die in het Fries zong en naast het Fries zwaren er dit jaar ook nummers in het Amelands en het Stellingwerfs te horen.

De band Equal Souls uit Rotterdam heeft de juryprijs van Liet 2010 gewonnen met haar lied ‘Do swalkest.’ De eerste Ivan Pel publieksprijs ging naar Louiza Saitova uit Wâldsein met haar lied ‘Rêden troch muzyk’.
Equal Souls vertegenwoordigt komende herfst Friesland op Liet Internationaal 2010 in het Bretonse Lorient.

>>> lees hier de tekst van Störm

>>> bekijk hier de website van LIET

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *