Vader en zoon maken stripboek op Ameland

ROTTERDAM – Edwin en Valentijn Hellendoorn maakten afgelopen vakantie een stripboek dat speelt op Ameland. De Rotterdamse vader en zoon maakten er een vakantieproject van toen ze op Ameland gingen kamperen op een kleine camping. In de avond was er voor de 12-jarige Valentijn niet veel te doen omdat de kinderen van de andere kampeerders wat jonger waren.

“Ik ben toen met hem gaan brainstormen over het maken van een stripverhaal.” zegt vader Edwin (53), die werkzaam is als verpleegkundig specialist in de GGZ en in zijn vrije tijd een opleiding tot meubelmaker volgt. Valentijn bedacht dat het een pinguïn moest worden. “Geen idee waarom,” lacht vader. Het Zuidpooldiertje kreeg de naam Amadeus Strijkstok, omdat pinguïns eruit zien alsof ze een jacket dragen en klassieke musici dit ook aan hebben. De naam Amadeus komt van Wolfgang Amadeus Mozart. “Het verhaal is deels een weergave van wat we in die vakantie hebben gedaan.”

Amadeus spoelt aan op Ameland. Hij besluit om het eiland te gaan verkennen nu hij er toch is. Heel toevallig loopt hij daar een verre oom van hem tegen het lijf. Die oom is een wijsneuzerige bemoeial en telkens als Amadeus iets overkomt, staat oom klaar om neef de les te lezen, totdat Amadeus het helemaal zat is. Hij gaat lekker fietsen over het eiland, komt terecht in Natuurcentrum Ameland, loopt het Blote Voetenpad en maakt een tripje met de robbenboot. Op de robbenboot maken Amadeus en zijn oom het weer goed.

Edwin Hellendoorn: “Valentijn en ik hebben samen het verhaal bedacht, het tekenwerk hebben we ongeveer 50-50 verdeeld en soms maakte hij mijn schetsen af en soms ik die van hem.”

Valentijn zit in de eerste klas van het gymnasium. Hij houdt veel van gamen, scouting en stort zich momenteel op de techniek van het 3d tekenen. Inmiddels heeft Valentijn een webshop gemaakt voor zijn stripboek en een tweede uitgave, die ‘Amadeus in Inkt’ heet.

'Amadeus op Ameland' is voor 10 euro inclusief verzendkosten te bestellen via de webshop van Hellendoorn Boeken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *