Vaarten vervallen door storing bij Oerd

NES – Veerboot MS Oerd heeft te kampen met een technische storing waardoor er vandaag enkele vaarten uitvallen. De Oerd gaat naar Harlingen voor reparatie.

Vandaag wordt er extra gevaren om 20.30 uur vanaf Ameland en om 21.30 vanaf Holwerd om de passagiers en de auto's toch over te kunnen zetten. Reizigers die onverwacht werden geconfronteerd met de uitvallende vaarten kregen van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) een kopje koffie en stukje koek aangeboden.

Op een van de vaarten van vanmorgen was sprake van schrik, toen de veerboot midden op het wad tegen de kant klapte. Het zorgde voor enige opschudding in de salon, waar aanwezigen van schrik gilletjes slaakten en glas stuk viel op de grond.

De botsing bleek niets te maken te hebben met het mankement aan de Oerd. Het schip raakte de bodem en er is verder geen schade, meldt directeur WPD Ger van Langen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *