Unieke première Redbad in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Een groot deel van de cast van Redbad – De Legende is zaterdag 23 juni bij de openluchtpremière in Leeuwarden. De Nederlandse blockbuster beleeft dit weekeinde een grootse ouverture op het Wilhelminaplein, in het hart van de Culturele Hoofdstad van Europa. Er is plaats voor een paar duizend toeschouwers, die wel een advies krijgen: "Neem warme kleding of een dekentje mee.”

"Het voorprogramma begint om een uur of negen ’s avonds”, zegt Siebe Annema namens de organisatie. "Het wordt een spektakel van jewelste. Met een bijzondere bijdrage van de regisseur en de acteurs. Maar dat blijft nog een verrassing!’’

De acteurs en regisseur Roel Reiné worden omstreeks 22.00 uur op de rode loper en vervolgens op het podium verwelkomd. De film begint rond 22.30 uur. "Het weerbericht lijkt goed. Het blijft waarschijnlijk droog”, aldus Annema. "Maar we raden mensen wel aan om voor de zekerheid een poncho mee te nemen en warme kleding te dragen. Of neem een dekentje mee.’’ Het is niet toegestaan om paraplu’s, alcoholische drankjes of glaswerk mee te nemen. De film heeft het predicaat zestien jaar en ouder. Er kan op leeftijd gecontroleerd worden.

Onder de aanwezigen bevinden zich een flink aantal hoofdrolspelers Gijs Naber (die de rol van Redbad/ Radboud speelt) en Loes Haverkort. Ook zijn Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint, Renée Soutendijk, Lisa Smit, Teun Kuilboer, Britte Lagcher, Aus Greidanus, Veronieke Schrickx, Gene Bervoets en Mark van Eeuwen en regisseur Roel Reiné van de partij.

Over Redbad-De Legende

Redbad – De Legende speelt in de vroege middeleeuwen en vertelt het verhaal van de Friese koning Radboud. De film is voor een deel opgenomen in Friesland, onder meer op Ameland en in het natuurgebied de Alde Feanen.

Kaartverkoop voor de première loopt via www.vanplan.nl. De kassa op het plein is geopend, zolang de voorraad strekt.

De film draait vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen.

Ameland

Een deel van de scenes is opgenomen op het strand van Ameland en Amelanders figureren in de film.

lees hier meer over de film en over Redbad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *