Unieke mogelijkheid voor adoptie walvis in nood

HARDERWIJK – In het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn wordt momenteel gezorgd voor twee zieke bruinvissen genaamd Nena en Sven. De stichting biedt particulieren en bedrijven de unieke mogelijkheid om deze kleine walvisachtigen te adopteren en zo bij te dragen aan de zorg voor dat dier. Grote sponsors mogen zelfs mee als het dier na herstel weer terug gebracht wordt naar zee! Een unieke belevenis. 

SOS Dolfijn biedt hulp aan walvissen in nood die in Nederland of omringende landen op de kust terechtkomen. Begin deze maand strandde een bruinvis op de Duitse kust. Deze vermagerde bruinvis werd door SOS Dolfijn opgehaald en Nena genoemd. Exact twee weken nadat Nena aanspoelde, werd op het wad van Texel ook een bruinvis gevonden. Medewerkers van Ecomare haalden het dier van het wad en brachten het naar het vasteland waar SOS Dolfijn het zieke dier overnam. In het opvangcentrum kreeg dit dier de naam Sven. Beide dieren verblijven in één van de ziekenhuisbassins van SOS Dolfijn. 

SOS Dolfijn en Ecomare hebben eerder dit jaar een intentieverklaring ondertekend om de bestaande relatie te versterken en het is de bedoeling dat SOS Dolfijn in 2017 verhuist naar Ecomare op Texel. Door de stranding van Sven konden beide partijen direct de voorgenomen samenwerking kracht bij zetten. 

Bruinvis Sven is sterk vermagerd en blijkt na onderzoek door de dierenarts longproblemen te hebben. Ook heeft hij wonden op zijn staart door een aanval van een grijze zeehond. Hij eet echter goed en is inmiddels steeds levendiger geworden. De medewerkers van SOS Dolfijn hebben dan ook goede hoop dat hij er weer helemaal bovenop komt. Ook bruinvis Nena maakt het naar omstandigheden goed. Zowel Nena als Sven waren beiden de eerste dagen na hun stranding te zwak om nog zelfstandig te kunnen zwemmen. Maar inmiddels zwemmen beiden weer goed zelf en zoeken daarbij regelmatig elkaar op. 

SOS Dolfijn is gestart met een uniek adoptieprogramma. Particulieren kunnen een van de bruinvissen in de opvang adopteren en dragen daarmee een steentje bij aan de zorg voor dit dier. Bedrijven of grote sponsors kunnen zelfs exclusief de bruinvis adopteren en daarmee de volledige zorg voor hun rekening nemen. Wat is er mooier dan je ‘eigen’ bruinvis te redden en deze weer terug te brengen naar zee?! Kijk voor mee informatie op www.sosdolfijn.nl/adoptie 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *