Un kuier lans fèèf kerken

HOLLUM – Vrouwen van Nu organiseren deze maand een wandeltocht op Ameland.
De  Vrouwen van Nu van de afdeling Friesland hebben een wandelcommissie.

Elke maand organiseren zij een wandeltocht van ongeveer 20 km. ergens in de provincie.

Er is een donderdag- en een zaterdaggroep die in het verleden al de Elfstedentocht en het Pieterspad liep.

Dit jaar worden er 12 rondjes van 20 km. rond de kerk gelopen bij verschillende afdelingen. De afdeling Friesland noemt deze wandeltochten: Rûntsje om é tsjerke. 

 

Ze liepen al in Het Bildt, in Gaasterland, bij Harkema, Oldeberkoop, Leeuwarden en De Knipe. IJlst, Baarderadel, Dongeradeel, Hennaarderdeel komen ook nog aan de beurt. Op 6 en 15 mei a.s. komen de wandelaars naar Ameland.

 

Vrouwen van Nu Afdeling Ameland noemt het Un kuier lans fèèf kerken fan Hollum în Ballum.

 

Drie leden van afdeling Ameland, Tineke Borsch-de Boer, Afie Schuringa-de Boer en Martha Visser-de Boer, lopen iedere maand trouw mee en hebben voor de vrouwen een mooie tocht rond de vijf kerken van Hollum en Ballum uitgezet.

 

De Friezinnen, donderdag komen er 55 vrouwen, op 15 mei 35, komen met de boot van 9.30 uur en beginnen hun wandeling bij museum Sorgdrager.

Ze gaan door het dorp, via Westermiede naar de dijk, het paardengraf en via het strand en het bos naar de vuurtoren en de Engelsmanduun. Langs het rietpad, het Finnegatspad en het groenestrand komen ze bij de Wijde Blik waar een lunchpauze is ingelast. Daarna vervolgen ze hun weg via Ballum, het gemeentehuis, de Ballumerbocht, door de polder naar de dijk en langs de zuid kwelders en de Reeweg weer terug naar Hollum.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *