Uitzendbureau op Ameland

SELECT people Uitzendbureau Ameland
BALLUM – Ameland heeft sinds september 2007 een eigen uitzendbureau. Lars Dirk Visser (29) is de man achter SELECT people Ameland.
Eigen bedrijf
De op Schiermonnikoog geboren en op Ameland getogen Visser, Lars van Dirk en Joke, liep al jaren rond met het idee een eigen bedrijf op te zetten. Na zijn studietijd was hij werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Op de achtergrond was er echter altijd de wens een eigen bedrijf te runnen. Hij had veel contacten met uitzendorganisaties waarmee de bodem voor SELECT people Ameland werd gelegd.
Uitzendbureau op Ameland
Lars Visser werkte een aantal jaren op het vaste land toen, eerder dan verwacht, Ameland in beeld kwam. “Na een grondige renovatie van mijn huis in Zwolle besloot ik Ameland weer eens aan te doen. Tijdens dit bewuste weekend kwam ik in gesprek met Judith de Vries. Kort daarop was ik de meeste weekenden weer op Ameland te vinden,” vertelt Lars die gegrepen werd door de liefde. Vanaf februari woont hij samen in Ballum. Daar werkt hij vanuit huis voor zijn werkgever aan het vaste land. Met een toekomst op Ameland en zijn gevoel voor ondernemerschap, geeft hij het plan voor een uitzendbureau voor Ameland gestalte.
“De markt op Ameland biedt perspectief omdat er tot op heden geen uitzendbureau gevestigd was. Sommige bedrijven maken echter al geruime tijd gebruik van de diensten van uitzendbureaus aan het vaste land,” licht Visser toe. “Ook kampt elk bedrijf ieder jaar weer met het probleem voldoende personeel te vinden voor het hoogseizoen terwijl ook het bedrijf zelf in het voorseizoen veel aandacht vergt. Het uitzendbureau kan op personeelsgebied dus veel steun bieden aan de ondernemer, zodat deze de aandacht meer kan richten op de bedrijfsvoering,” meent de ondernemer.
Zomerbaan en winterwerken
Een eigen eilander uitzendbureau dat om de hoek zit biedt voordelen voor de eilander bedrijven. Ze kunnen nu zaken doen met iemand die het bijzondere karakter van het eiland en het werken hier begrijpt. Werkgevers kunnen gewoon op Ameland terecht met hun vacatures. En Lars ziet meer kansen. Naast het voordeel dat werkzoekenden op Ameland terecht kunnen bij SELECT people Uitzendbureau Ameland, kunnen ze ook gebruik kan maken van het SELECT people netwerk aan het vaste land. “Het is dus heel goed mogelijk dat je in de zomermaanden op Ameland werkt en in de wintermaanden via SELECT people aan de vaste wal gaat werken. Zo kun je mensen met een tijdelijk contract meer continuïteit bieden in hun arbeidsbetrekking.”
Lars is nieuwsgierig welke kant het met zijn bedrijf op zal gaan. “Ik hoop en verwacht dat zowel de Amelander werkgevers als werknemers van de diensten van Uitzendbureau Ameland gebruik zullen gaan maken. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *